2019-09-12

JAV geopolitinis žaidimas, kurio centras Izraelis (video)


Rugsėjo 12 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitiko su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu. Trečią kartą šiais metais ir tryliktą kartą iš eilės. Taip susitikinėja tik geriausi draugai.

Netanyahu vizitas įvyko parlamento rinkimų išvakarėse. Jie vyks rugsėjo 17 dieną. Putinas pažymėjo, kad Izraelyje gyvena 1,5 milijonai išeivių iš TSRS.



Izraelio premjerą vizito metu lydėjo Nacionalinės saugumo tarybos vadovas Meir Ben-Šabat ir Izraelio kariuomenės generalinio štabo viršininkas Aviv Kochavi, karo žvalgybos vadovas Tamir Chaiman ir armijos operatyvinės valdybos vadovas Aaronas Chaliva.


Sočyje įvyko Netanyahu ir jo karinės delegacijos susitikimas su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu ir gynybos ministerijos delegacija. Iš pradžių Šoigu su Netanyahu kalbėjos „akis į akį“. Karinės delegacijos aptarė padėtį Sirijoje ir kitus klausimus.



JAV ir Kinijos konfliktas, Izraelio vaidmuo


Žinomas Rusijos žurnalistas Konstantinas Siominas, studijas baigęs JAV, Den.tv laidoje pasakė, kad pasaulyje mato dvi galybes: JAV ir Kiniją:

„Aš manau, kad Trampo pergalė tai ne kokia Twitter revoliucija, tai atėjimas į valdžią ant pasaulinės krizės bangos Amerikos kapitalo reakcingiausių jėgų, visų pirma surištų su kariniu-pramoniniu kompleksu ir žvalgyba. Šie žmonės puikiai supranta, kas jų tikrasis priešininkas.

Trampas priešrinkiminės kompanijos metu sakė, kad jūs negalite vienu metu kariauti su Rusija ir su Kinija. Kažkas iš jų turi būti jūsų pusėje. Prioritetinių pavojumi pasirinkta Kinija, su jos ekonominiu potencialu. Rusijos jie tokia grėsme neskaito vidutinėje ir tolimoje perspektyvoje.
Jiems net nereikia temti Rusijos į savo pusę, Rusija turi būti neutrali. Tuo momentu Rusija turi pabūti nuošalyje. Ji neturi tiekti Kinijai technologijų, ji neturi aprūpinti Kinijos energetiniais resursais, ji neturi dalyvauti tranzitinėse operacijose.

Trampas kuria neliberalių demokratijų klubą. Į jį jau įjungta Brazilija, pritraukiamas visas Lotynų Amerikos kontinentas, ten įsilies Britanijos dešinieji, ten įsilies visi Europos dešinieji.

Šitos sistemos centru tampa Izraelis. Trampo aplinkos pažiūros yra gerai žinomos. Ši sajunga telkiasi aplink Izraelį ir Izraelio dešiniuosius, Netanyahu ir jo imperialistinę liniją Artimuose Rytuose. Čia vyks kova su multikultūralizmu, vyks kova už tradicines vertybes, už šeimą. Mes puikiai įsipaišome į šį paveikslą. Mes konservatyvi visuomenė, atsisakome nuo savo sovietinio paveldo, be galo žegnojamės, tapome neįtikėtinai religingi.“

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą