2019-09-22

Orbanas Italijoje: dalintis imigrantais nėra solidarumas, reikia juos grąžinti namo


Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas rugsėjo 21 dieną pareiškė Romoje, kad jo šalis pasirengusi suteikti Italijai pagalbą saugant sienas ir sugrąžinant migrantus į jų gimtinę.

„Bet mes negalime priimti migrantus, mes prieš jų skaičiaus didinimą“, - pažymėjo Orbanas.

Kaip praneša lenkų dienraštis wPalytice, Orbanas dalyvavo italų dešiniųjų renginyje „Atreju“ prie Tibro upės. Orbanas pasakė, kad šiuo metu Europoje yra dvi migracijai svarbios valstybės: Italija kelyje per viduržemio jūrą ir Vengrija - sausumos kelyje. Jis pareiškė, „tai kairieji praleidžia migrantus“.

Aš žinau, kad mane kaltina suokalbio teorija – pripažino jis. „2015 metais prasidėjo migrantų antplūdis. Mažiausiai 9 iš 10 jų neturėjo teisės atvykti ir visi Europoje tai pripažino“, - pažymėjo Orbanas.



„Kairieji palaiko imigraciją, kad pritraukti rinkėjus, jie galvoja, kad Europa turi atsisakyti nuo krikščioniškų tradicijų iš įžengti į postkrikščonybės fazę. Už imigracija stovi verslas tų, kas padeda kontrabandininkams ir iš to pelnosi milžiniškus pinigus“, - pasakė Orbanas.

„Mes nuo 2015 metų sudarėme sąjungą, kad tam priešintis (…) Aš negaliu palaikyti idėjos, kad migrantai turi pakeisti negimusius vaikus“, - pareiškė Orbanas. „Mes turime teisę ginti mūsų krikščioniško tikėjimo teisę, ginti tai, kas sukurta per 2000 metų, tai mūsų principas,“ - pabrėžė jis.

Orbanas priminė, kad greitai įvyks rinkimai Austrijoje ir Lenkijoje, kur jis tikisi antimigracinės šių šalių vyriausybės pozicijos, ir pažymėjo: „Mes laukiame, kad Italija sugrįš į mūsų klubą“. Tai buvo prielaida dėl vyriausybės Romoje pasikeitimo ir perėjimo prie Lygos antimigracinės pozicijos.

Orbanas kritiškai įvertino naują Italijos vyriausybę, kurią suformavo Penkių žvaigždžių judėjimas ir Demokratų partija, po atsistatydinimo ministrų kabineto, kuriame vicepremjeru ir vidaus reikalų ministru buvo Lygos lyderis Matteo Salvini.

Kalbėdamas apie naują Džiuzepės Konte vyriausybę, Vengrijos premjeras pareiškė: „Italijoje vyriausybė atskyrė save nuo tautos“.

„Aš matau, kad ji sugrįžta į kairiųjų pusę, visur atstato jų valdžią, leisdama migrantus ir keldama mokesčius. Jie visada daro tas pačias klaidas, nepadarė jokių išvadų iš praeities“, - nurodė Orbanas.

„Mes turime žinoti, kad mes esame mažuma Europos elite, bet mes dauguma mūsų nacijose“, - pareiškė jis. „Mes kovojame už teisybę, aš įsitikinęs“.

Orbanas pažymėjo, kad tuo metu kai „kai kuriuose Vakarų šalyse tęsiasi diskusija musulmonų integracijos tema ir „multi-kulti“ visuomenės, mes dirbame ties tuo, kad neturėti tokių dilemų. (...) Visos tautos turi teisę spręsti, su kuo gyventi kartu“, - nurodė jis.

„Vengrijos ekonomikos pagrindu yra krikščioniška konstitucija, kuria mes priėmėme 2011 metais“, - pasakė jis. Tuo remdamasi Vengrija padeda Afrikai ir Artimiesiems Rytams.

Orbanas pasakė, kad gimstamumo sumažėjimo problemą reikią spręsti gimdant vaikus, o ne vežant imigrantus. Orbano žodžiais, Višegrado šalys išskyrė pinigus Afrikos šalims. Kalbėdamas apie Europos Parlamento poziciją Vengrijos atžvilgiu, kuris balsavo už pradėjimą procedūros, nurodytos 7 ES sutarties punkte pažeidimo, tai įvertino: „Tai keršto pozicija už tai, kad mes nepalaikome migracijos politikos“.

„Jei mes pasakytume, kad priimame migrantus, nebūtų šios procedūros“, - pareiškė Orbanas. Jis taip pat išreiškė įsitikinimą, kad dauguma MIP Europoje yra kairiosios ir tuo paaiškino vyraujančią kritinį požiūrį į jo vyriausybės politiką.

Orbanas priminė 2011 metus, ES nutarimą bombarduoti Kadafį, kam priešinosi Berluskonis, kuris tuomet pasakė, kad Libijos bombardavimas „bus mirtis buvusiems susitarimams, kad sutrukdyti migrantams, vykstantiems į Europą“.

Orbanas buvo renginio dalyvių sutiktas su ovacijomis. Jo organizatorius, lyderė dešiniosios partijos „Italijos Broliai“ Georgia Meloni, pristatydama Orbaną pareiškė, kad Vengrija „rodo, kaip būti ES su aukštai iškelta galva, gindama savo kultūra, savo identitetą, savo piliečius ir, visų pirma, savo sienas“.  

„Mes laikome Viktorą Orbaną patriotu, kuris nebijo prisiminti Europos krikščionišką identitetą. Mes žiūrime į Vengriją, kaip į modelį kitokios galimos Europos“, - pažymėjo Meloni.


Penkių žvaigždžių judėjimo lyderis Luigi Di Maio, naujoje vyriausybėje einantis užsienio reikalų ministro pareigas, sekmadienį apkaltino Orbaną „įsikišimu“ į Italijos vidaus reikalus. „Aš niekam neleisiu teisti ar atakuoti Italiją“, - pasakė jis ir pažymėjo, kad „Orbanas nepažįstą italų tautos.“

Il Giornale atkreipė dėmesį, kad dabartinis užsienio reikalų ministras pamiršo Makrono ir Merkel kišimąsi į Italijos vidaus reikalus, pastariesiems prisidėjus prie Matteo Salvini pašalinimo iš vyriausybės.

Nuorodos:




Po kelių dienų startuos mano portalas www.manolietuva.com. Jame daiktus galėsiu vadinti tikraisiais vardais, be globalistinių-sorošinių socialinių tinklų cenzūros ir blokavimo.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą