2019-09-01

Prancūzija ir Lenkija: visiškai skirtingas žmogaus teisių supratimas



Prancūzija ir Lenkija - dvi didelės ES narės, susietos daugybe istorinių-kurltūrinių ryšių, bet turinčios diametraliai priešingą žmogaus teisių supratimą.

Prancūzijos valdžiai, kuriai vadovauja Rotšildų statytinis Emanuelis Makronas, pagrindinė žmogaus teisė yra laisva migracija, t. y. teisė bet kuriam nusikaltėliui ir teroristui važinėti po pasaulį ir pjauti, sprogdinti, traiškyti sunkvežimiais svetimos šalies piliečius.


Lenkijos valdžiai pagrindinė žmogaus teisė – teisė gyventi, t. y. gyventi savo šalyje saugiai, kad joks nusikaltėlis ir teroristas nebūtų įleistas į Lenkiją, negalėtų žudyti Lenkijos piliečių.

Prancūzijoje, plačiausiai atvėrusioje duris visiems svieto perėjūnams, teroro aktai tapo kasdienybe.



Pavyzdžių toli ieškoti nereikia! Vakar Lione, netoli Villeurbanne priemiesčio Laurent Bonnevay metro stoties, 16:30 valandą, prieglobsčio prašytojas iš Afganistano su virtuviniu peiliu pjovė praeivius: vienas 19-metis papjautas, kaip pjauna avis, devyni sužeisti. Villerbanne, kuriame 150000 gyventojų pastaruoju metu stebimas ženklus gyventojų musulmonų skaičiaus augimas. Čia jau veikia 14 mečečių, bet statomos vis naujos (signalas Vilnių valdančiam neadekvačiam merui).

Tuo metu, kai teroro aktai Prancūzijoje tapo kasdienybe, Lenkijoje nebuvo nei vieno teroro akto. Lenkija neįsileido nei vieno „pabėgėlio“, nedalyvavo jų perskirstymo programoje.


Lenkijos premjeras Mateušas Moravieckis dėl planuojamos bendros ES prieglobsčio suteikimo sistemos nesileidžia į kompromisus. Šeštadienį Prancūzijos žiniasklaidai Moravieckis pasakė: „Dublino sistemos reforma neturi liesti suverenių valstybių-narių teisių. Jos pačios turi spręsti savo migracijos politiką“.

MM-news pažymi, kad jau jau daugelį metų niekas nevyksta su ES prieglobsčio reforma, nors Dublino susitarimas gana prieštaringas. Jis reguliuoja, kuri valstybė atsako, kuomet migrantas Europoje prašo prieglobsčio.

Naujoji EK pirmininkė Ursula fon der Layen paskelbė apie europinės migracijos politikos reformas. Tačiau Lenkija turi tvirtą nepriklausomą poziciją ir nesiruošia paklūsti globalistiniam Briuseliui. Lenkijai svarbiausia lenkų saugumas, ką jie ne kartą deklaravo, o ne teroristų teisė žudyti.

Gaila, bet Lietuvos lyderiai moka tik vieną – laižyti svetimiems užpakalius ir šokti pagal svetimųjų dūdelę. Tai baudžiauninko ir tarno mentalitetas.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą