2019-09-06

Atminimo lenta Tautos didvyriui J.Noreikai. Kodėl LRT taip nekenčia Lietuvos?



Vakar, rugsėjo 5 d., 18 valandą, Simono Daukanto aikštėje, Vilniuje patriotinės organizacijos  surengė mitingą „Laisvės kovų atminties trynimui ir šliaužiančiai okupacijai – NE!“.  Po to mitingo dalyviai nužygiavo iki Mokslų Akademijos (Vrublevskių) bibliotekos, kur ant jos sienos buvo atidengta, ir vyskupo Jono Kaunecko pašventinta, atminimo lenta Lietuvių tautos didvyriui Jonui Noreikai. 

Ankstesnę lentą sunaikino vandalas Stanislovas Tomas, padedant teistam alkoholikui Kazimierui Juraičiui (atnešusiam kūjį) ir 2003 metais teistam už narkotikus Audriui Nakui (šiaip kūjui), o vėliau ši lenta, po restauracijos, buvo slapčia nukabintą aršaus lietuvių tautos nedraugo Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus.

Mitingas išsamiai aprašytas šiose publikacijose:





Papildyti galiu keliais pastebėjimais ir nuotraukomis:

Vienas mitingo prie Vrublevskių bibliotekos dalyvis paklausė LRT filmavimo grupės: „Kodėl LRT taip nekenčia Lietuvos?“. Buvo atsakyta, kad tai vadovybės reikalas...

Žinoma, LRT vadovybės, todėl mitingo rezoliucijoje ir buvo pareikalauti pašalinti jos generalinę direktorę Moniką Garbačiauskaitę-Budrienę, kaip ir zoologinę neapykantą Lietuvai ir lietuvių tautai nuolatos demonstruojantį Vilniaus merą.




Mitinge sukinėjosi du fotografai:











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą