2019-09-02

Merkel praranda valdžią Vokietijoje, bet primeta nepopuliarią vyrausybę Italijai


Rinkimai į Vokietijos Saksonijos ir Brandenburgo žemių parlamentus (lantagus), kurie įvyko praėjusį sekmadienį, atnešė pralaimėjimą Angelos Merkel vadovaujamai partijai KDS (CDU) ir jos partneriams socialdemokratams (SPD). Tai rodo pirminiai rinkimų rezultatai. Austrų dienraščio „Krone“ pateikiamos diagramos, kur lyginami šie rinkimų rezultatai su ankstesniais, tai vaizdžiai parodo.





Saksonijoje KDS prarado 7,3 procentus rinkėjų balsų. Dar blogesni rezultatai Brandenburge, kur KDS laimėjo vos 15,6 procentus rinkėjų balsų (minus 7,4 procentiniai punktai). Merkel koalicijos partneriai socialdemokratai (SPD) neteko 5,7 procentų Brandenburge, o Saksonijoje jie prarado 4,7 procentus rinkėjų balsų ir turi iš viso 7,7 procentus.

Didžiausią pergalę pasiekė antimigracinė partija Alternatyva Vokietijai (AfD). Saksonijoje ji surinko 28,1(9,7 ankstesniuose rinkimuose) procentus rinkėjų balsų, o Brandenburge 24,5 (12,2 ankstesniuose rinkimuose).

"Berghem Fest"
Italijos partijos „Lyga“ lyderis Matteo Salvini vakar pasakė: „Šiandien ateina įdomios žinios iš balsavimo Vokietijoje. Merkel pralaimi namuose ir mėgina primesti vyriausybę Italijai. Tai ne vyriausybė, Konte – Merkel vyriausybė“. Tai jis pasakė renginyje "Berghem Fest", vykusiame Alzano Lombardo (Bergamo). Salvini turėjo omenyje Vokietijos kanclerės telefono skambutį penktadienį premjerui Konte, kuriame ji primygtinai reikalavo bet kokia kaina sudaryti valdančiąją koaliciją tarp „Penkių žvaigždžių“ ir „Demokratų partijų“, kad iš valdžios išeliminuoti „Lygą“, trukdančią vežti iš Afrikos migrantus ir naikinti ES.

„Konte, reikia tai padaryti bet kokia kaina, jūs padarote sutartį ir sustabdote Salvinį“, - pasakė Merkel minėtame telefono pokalbyje.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą