2019-09-07

Lenkija sėkmingai kuria „gerovės valstybę“, o Lietuvos valdantieji net nesupranta šios sąvokos reikšmės



Koks kilo širšalas, kai prezidentas Gitanas Nausėda prakalbo apie „gerovės valstybę“, kai šios sąvokos nesuprantančiam neoliberaliam finansų ministrui priminė, kad gali jį pakeisti. Gal jis nespės pakeisti šio menko proto ministro, neišvaikys šio niekam tikusios sudėties seimo, protiškai atsilikusio premjero, visiškai moraliai neįgalių „valstiečių“ ir dar neįgalesnių miškakirčių „žaliųjų“, neiškops visos šios prasmirdusios politinio mėšlo krūvos, dvokiančios trijų dešimtmečių politinio ir ūkinio neįgalumo smarve...

Nepaisant didesnio Lietuvos BVP, lenkai gyvena geriau. Jie gauna didesnius atlyginimus, pensijas, mažiau moka už maistą ir prekes, vaikai gauna po 125 eurus išmokų, seneliai nuo 75 metų kompensuojamus vaistus gauna nemokamai, moterys į pensijas išeina 60 metų, pensininkai gaus 13 pensiją. Lenkija neįsileido „pabėgėlių“, rūpinasi savo piliečių saugumu. Tai valdančiosios partijos „Tvarka ir Teisingumas“ (PiS) keturių metų pasiekimai.



Spalio 13 dieną vyks rinkimai į Lenkijos seimą. PiS žada toliau kurti visuotinės „gerovės valstybę“. Jų finansų ministras nėra imbicilas, kaip Lietuvos, jam nereikia aiškinti šios sąvokos reikšmės.

Numatoma iki 2021 metų pasiekti, kad minimalus atlyginimas pasieks 750 eurų (3000 zlotų), iki 2023 metų 1000 eurų (4000 zlotų), padvigubės 13 išmoka pensininkams, o išmokos žemdirbiams susilygins su išmokomis kitose Europos valstybėse.



Su šiais PiS  partijos planais jos pirmininkas Jaroslavas Kačinskis supažindino būsimus rinkėjus iš Liubline vykusios partijos konferencijos tribūnos.

Politinių partijų reitinguose PiS pirmauja su didele persvara prieš kitas partijas.

„Krikščioniškų šeimų sąjunga“, šiuo metu įeinanti į valdančią Lietuvos seimo koaliciją, pasiūlė pasekti daugelio ES valstybių pavyzdžiu ir apmokestinti komercinius bankus. Taip būtų surinkta 100 milijonų eurų, reikalingų šeimoms, vaikams ir seneliams remti. Vėl kilo nežmoniškas širšalas. Negirdėti ir pono prezidento. Aū... prezidente!

Ar gali buvęs banko darbuotojas kandžioti jį tiek metų maitinusią ranką? Mano manymu, SEB statytinis neapmokestins bankų ir pamirš „gerovės valstybę“.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą