2019-09-19

Lenkijai Brexit tapo proga susigrąžinti jaunimą namo, o Lietuvai – atsikratyti?


Lenkijos pasiuntinys Didžiojoje Britanijoje (DB) Arkady Rzegocki lenkų išeiviams pasakė, kad Brexit – tai „gera galimybė sugrįžti į Lenkiją“. Šiuo metu DB gyvena 830 000 lenkų. 27% lenkų išeivių jau pateikė pareiškimus dėl nuolatinio gyventojo statuso.

BBC laidoje pasiuntinys pasakė, kad gyvenimo standartai Lenkijoje per pastaruosius 5-10 metų Lenkijoje ženkliai pagerėjo. Tai, jo nuomone, „labai gera galimybė sugrįžti į Lenkiją“.


Lenkija demografijos problemas sprendžia stimuliuodami savo šalie piliečių gimstamumą. Rugsėjo mėnesį Lenkijos vyriausybė paskelbė, kad iki 2021 metų šalyje minimali alga bus 3000 zlotų (apie 750 eurų), iki 2023 metų – 4000 zlotų (1000 eurų), o jaunimui iki 26 metų panaikins pajamų mokestį, jei jų metinis atlyginimas neviršys 85500 zlotų (21,4 tūkstančių eurų).

Vengrija irgi skatina gimstamumą šalyje. Jie suteikia šeimoms 30000 eurų kreditus, kurių atiduoti nebereikės šeimoms, sulaukusiomis trijų vaikų, o mamoms ir senelėms, išauginusioms keturis ir daugiau vaikų, likusiam gyvenimui nebereikės mokėti pajamų mokesčio.

Lenkijoje spalio 13 dieną vyks rinkimai. Valdančioji partija „Tvarka ir teisingumas“ pirmauja gyventojų apklausose, Už ją balsuos nuo 45 iki 48 procentų rinkėjų. Artimiausias konkurentas – partija Pilietinė platforma, kuri surinks 15-19 procentų balsų mažiau.

Mes iš Lietuvos valdžios pusės nematome jokių pastangų susigrąžinti lietuvius namo, ar mažinti skurdą Lietuvoje. Viskas lieka kalbų lygyje, ir melo, nes piliečiams valdžia nuolatos meluojama apie gerėjantį gyvenimą ir augančią ekonomiką. Lietuvoje gerai gyvena tik su valdžia suaugę vagys ir korupcionieriai, naikinantys valstybę, išvagiantys ES paramą, mokesčius. Esame vienintelė valstybė pasaulyje, kurios sostinė neturi stadiono ir baseino.

Šaltiniai:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą