2017-12-23

Vengrija gins Lenkiją ir skatins šalyje gimstamumą


Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pasakė, kad Vengrija neleis taikyti ES sutarties 7 straipsnį Lenkijos atžvilgiu. Jo žodžiais, kas atakuoja Lenkiją, tas atakuoja visą Centrinę Europą.


„Reikia aiškiai pasakyti ES adresu, kad neverta pradėti šią procedūrą Lenkijos atžvilgiu, nes nėra jokių šansų, kad ji būtų pabaigta, nes šiame kelyje yra Vengrija, kuri yra neįveikiama kliūtis.“ - pasakė Orbanas. Jis pabrėžė, kad „Lenkija yra Centrinės Europos flagmanas. Be stiprios Lenkijos nėra Centrinės Europos. Kas puola Lenkiją, kaip tai daro dabar Briuselis, puola visą Centrinę Europą“, - pažymėjo Orbanas.

Orbano nuomone, puolimai prieš Lenkiją yra neteisingi. Lenkija gerai sprendžia pabėgėlių ir migracijos problemą, tik kitaip, nei pietinės ES valstybės. Reikia labiau gerbti Lenkiją, pasakė Orbanas.


Vengrijos valdžia mano, kas šalies gyventojų skaičius gali augti ir dėka reprodukcijos, be masinės imigracijos.

2018 metai Vengrijoje paskelbti „šeimos metais“. Vengrai skatins gimstamumą šalyje. To bus siekiama palengvinant šeimos ekonominę padėtį ir gerinant visuomenės nuomonę apie vaikų auklėjimą.

Lenkija irgi vykdo gimstamumo skatinimo politiką. Gruodžio mėnesį lenkų vyriausybė paskelbė video „dauginkimės kaip triušiai“.

Konservatyvūs Vyšegrado šalių politikai pareiškė, kad atsisako nuo progresyvinių „genderinių programų“ ir patvirtino „biologinę lytį“.

Vengrija šeimų palaikymui skiria 4,8 procentus BVP ir gimstamumą per pastaruosius 7 metus padidėjo 20 procentų, nuo 1,23 iki 1,49 vienai moteriai, tikimasi, kad iki 2030 metų gimstamumas padidės iki 2,1.

Centrinė Europa sieks savo gyventojų reprodukcijos ir neįsileis jokių „pabėgėlių“ iš Afrikos ir Artimųjų rytų, nes šie žmonės yra ekonominė našta juos priimančioms valstybėms, atneša visuomenės destrukciją, terorą, lytinius nusikaltimus, narkotikus.

Izraelis yra geriausias pavyzdys sprendžiant pabėgėlių problemą. Prieš 5 metus šioje šalyje „pabėgėlių“ buvo 65000, šiuo metu jų liko 45000. Izraelio valstybė deda visas pastangas, kad pabėgėliai savo noru išvyktų iš šalies, todėl moka jiems kompensacijas, nes kompensacijos yra niekis, lyginant su valstybei „pabėgėlių“ daroma žala.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą