2017-12-17

Per metus pabėgėliai Švedijai kainuoja virš 40 milijardų eurų, todėl Švedija priversta didinti pensijinį amžių


Portalas Breitbart pateikia švedų spaudos apžvalgą, kuri liudija, kad dėl milžiniškų išlaidų į šalį atvykusių imigrantų išlaikymui, todėl Švedijos vyriausybė priversta kelti švedų pensijinį amžių iki 64 metų.

Švedijos socialdemokratų partijos narė, Švedijos finansų ministrė Magdalena Anderson paskelbė, kad pensijinis amžius, greičiausiai, bus artimiausiu metu padidintas tam, kad kompensuoti socialines išlaidas. Anderson žodžiais, turi būti sudaryta galimybė žmonėms, kurie pradeda dirbti sulaukę 30 metų amžių, dirbti ir sulaukus 65 metams.

Ministrė pasisakė paskelbus savivaldybių ekonominę ataskaitą. Local Authorities and County Council (SKL) ataskaitoje sakoma, kad gyventojų skaičius Švedijoje auga žymiai greičiau negu valstybės pajamos.

Gyventojų skaičius Švedijoje auga ne dėl etninių švedų gimstamumo, o vien tik dėl imigracijos iš Afrikos ir Azijos. Švedijoje gimstamumas dėl šios priežasties yra pats didžiausias Europoje.

Minėtoje ataskaitoje nurodoma, kad biudžete yra 47 milijardų švedų kronų (4,72 milijardai eurų) biudžeto deficitas, kurį galima padengti didinant mokesčius arba didinant pensijinį amžių. Švedijoje mokesčiai yra didžiausi Europoje, todėl jų didinti nebeįmanoma.

Švedai moka šiuos mokesčius: vietos mokestį komunai, vidutiniškai nuo 29% iki 35%. Tai priklauso nuo to, kokia partija valdo komuną. Pas kairiuosius mokesčiai didesni, pas dešinės liberalus-mažesni. Tie, kas uždirba virš 443200 (44519.07 eurų) kronų per metus, moka 20% valstybės mokestį, o tie, kas uždirba virš 638800 kronų (64166.92 eurų), moka 5% mokestį nuo sumos, viršijančios šią sumą.

Migrantai sunaikino „visuotinės gerovės valstybę“ Švedijoje, vardan kurios ir buvo švedų tautos susitarimas įvesti pačius didžiausius mokesčius Europoje. Lietuvoje, pavyzdžiui, milijonierius Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis, moka 1,63 procentų pajamų mokestį, švedų verslininkų pajamų mokestis siekia iki 80%.

Breitbart nurodo, kad Švedijoje bedarbystė sudarė 3,9 procentus, o pas atvykėlius ji siekė 21,8 procentą.

Ataskaitoje teigiama kad 2016 imigracijos metai Švedijos mokesčių mokėtojams kainavo 600 milijardus kronų (40,18 milijardus eurų), ko pakaktų apmokėti 14 metų kariuomenės išlaidas. Šiuos tyrimus atliko Stokholmo universiteto profesorė Jan Tullberg. Mokslininkė susumavo išlaidas šių „pabėgėlių“ pašalpoms, būstams, švietimui ir kitoms jų reikmėms.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą