2017-12-24

Socialinės išmokos Vokietijoje nuo sausio 1 dienos. Pabėgėliai pravalgo Vokietijos socialinę sistemą


Nuo sausio 1 dienos Vokietijoje keliais eurais yra didinamos socialinės išmokos.

Pašalpa už vaikus: nuo sausio dienos ji didėja €2. Už pirmą ir antrą vaiką ji bus po €194, už trečią €200, už ketvirtą ir sekančius – €225. Alimentai bus: už vaiką iki 5 metų – €348, iki 11 metų – €399, vaikams iki 17 metų – €467.


Bedarbio pašalpa: Hartz IV bus 416, vietoj 409. Poroms išaugs €522 kiekvienam žmogui, vaikams €409, paaugliams €421.

Pensijos: Vokietijoje yra 21 milijonas pensininkų. 2018 metais Vakarų Vokietijoje pensijos turėtų augti 3,09%, rytuose - 3,23%. Galutinis sprendimas bus priimtas pavasarį.

Šiandien bazinė pensija yra lygi pašalpai Hartz IV ir yra lygi €409 per mėnesį, plius būsto nuomos mokestis ir apšildymas. Vidutiniškai tai €812 per mėnesį. Todėl, kad pasiekti tokio dydžio pensiją senatvėje, darbuotojas su vidutiniu uždarbiu €3092 (bruto) per mėnesį turi išdirbti 30 metų. Dar prieš metus jam reikėjo tiktai 29,7 metų darbo stažo.

Portale rašoma, kad žymiai liūdniau atrodo situacija pas darbuotojus su mažomis pajamomis. Pavyzdžiui, darbuotojas, uždirbantis €2319, Herz IV turėtų uždirbinėti 45 metus. Gaudamas 1000 eurų atlyginimą Herz IV lygio pensijos jis niekada neuždirbs. Darbo stažas turėtų būti 92,8 metai.


350000 badaujančių pensininkų

525.595 vokiečių, vyresnių nei 65, 2016 metais gavo bazinę senatvės pensiją lygią „Hartz IV“. Tai 34 procentais daugiau, negu 2007 metais.

Beveik 350000 Vokietijos pensininkų, kurie dirbo visą gyvenimą, badauja ir jiems reikia paramos maistu.

Pi-news pažymi, kad „Berlyno partijų kartelis labiau rūpinasi sirų interesais, kurie nenori dalyvauti atstatant savo šalį, Vakarų Afrikos migrantais, kurie prekiaudami narkotikais uždirba žymiai daugiau, negu skindami finikus, arba musulmonais, kurie gali Vokietijoje plėtoti radikalų islamą geriau, negu savo sužlugdytose šalyse.“

Noriu atkreipti dėmesį, kad Vokietijoje nėra tokios pensininkų diskriminacijos pabėgėlių atžvilgiu, kaip Lietuvoje. Išmoka Herz IV pašalpa ir minimali pensija yra vienodo dydžio, tuo tarpu Lietuvoje beveik 100000 pensininkų gauna mažesnes pensijas, negu pabėgėliai.

Politiniai nesutarimai dėl vokiečių diskriminacijos

Gruodžio 16 dieną pasibaigė partijos „Krikščionių socialinė sąjunga“(KSS) suvažiavimas. Horstą Zeehoferį šiame poste pakeitė Markus Söder. Jo žodžiais, „vienas nepilnametis pabėgėlis valstybei kainuoja brangiau, negu pensininkas, kuris dirbo 40 metų“. Tai reiškia, kad šios partijos sąjunga su Merkel partija,tradicinė KDS/KSS sąjunga, tampa dar problematiškesnė. Prieš Merkel pasisako ir 60—70% KDS partijos šalininkų.

Dabartinis KSS pirmininkas Markus Söder dar pernai, eidamas Bavarijos finansų ministro pareigas, pasakė: „Piliečių gynimas yra pagrindinė valstybės užduotis. Jeigu valstybė nepajėgi apginti piliečius jos skrydis baigtas“. „Reikia prisipažinti, kad susiformavo paralelinė bendruomenė, kad integracija niekur neveikia“. Ministras pasakė, kad „Iš tikrųjų, finansinė valstybės padėtis yra labai įtempta. Bavarija nedaro naujų skolų ir gali padengti net senas skolas. Kitos žemės priverstos skolintis arba nori kelti mokesčius. Mes kategoriškai prieš“.

Paklaustas apie biudžeto politiką Söder pasakė: „Kai mes vėl darome skolas dėl neribojamos imigracijos, ir norime suvaldyti situaciją, mes turime nukirpti išlaidas medicinos paslaugų arba pensijų, tai integracijai neatneša jokios naudos. Kyla socialiniai nesklandumai visu pirma ir krenta visuomenės pajamos. Nes ant silpnų pečių integracija negalima“.

Į klausimą, kaip galima stabilizuoti situaciją ministras atsakė: „Ribojant imigraciją. Už tai atsako federalinė vyriausybė. Jeigu federacija nevykdo šiuos apribojimus, ji turi aprūpinti, kraštiniu atveju, papildomais pinigais, kurių prireiks, kad pašalinti pasekmes“.

„Bavarija skirs 2015 ir 2016 metais apie 4,5 milijardus eurų pabėgėliams. Už šiuos pinigus būtų galima pastatyti du ar kelis universitetus, kelis tūkstančius būtų. Papildomas milijonas žmonių atneš ir socialinės rūpybos pokyčius. Todėl mums reikia sumažinti imigraciją“.

Nuorodos:








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą