2017-12-24

Austrijos kancleris Kurz interviu Bild kritikuoja pabėgėlių perkėlimo sistemą


Šiandien „Bild am Sonntag“ Kalėdų išvakarėse skelbia interviu su Austrijos Kancleriu Sebastian Kurz. Pagrindine interviu tema, kaip rašo Austrijos dienraštis „Krone“, buvo ES migracijos politika.

„Kiekviena Europos Sąjungos valstybė pati turi nuspręsti, ar ji nori priimti pabėgėlius“, o „vertimas šalių priimti pabėgėlius nepadeda Europai“, – pasakė kancleris.

„ES narės pačios turi spręsti, ar jos priims ir kiek žmonių priims“, – pabrėžė Kurz.

Jo nuomone, tolimesni svarstymai dėl pabėgėlių skaičiaus, neturi prasmės, „nes migrantai, kurie kelyje į Europą, nenori į Bulgariją ar Vengriją. Visų pirma, jie nori vykti į Vokietiją, Austriją arba Švediją.“ Kanclerio nuomone, ES neturi įsileisti nelegalių migrantų.

Kurz pabrėžė, kad „būtina kuo greičiau keisti klaidingą iki šiol ES politiką pabėgėlių ir migrantų klausimu. Ribos tarp pabėgėlių ir ekonominių migrantų išnyko. Klausimas yra tai, kad padėti žmonėms jų kilmės šalyse. Jeigu tai neįmanoma, tai kaimyninėse šalyse. Jeigu ir tai neįmanoma, tai jų kontinente saugiuose rajonuose“, – pasakė Austrijos Kancleris.

Jo nuomone, Europos sąjungoje nėra vietos Turkijai. Jis pasisakė prieš Europos finansų ministro skyrimą, kaip siūlė Prancūzijos prezidentas Manuelis Makronas.

„Prezidentas Makronas turi ambicijas keisti Europos sąjungą. Jis turi pilną mūsų palaikymą, bet tai nereiškia, kad mes turime sutikti visais klausimais“, – pareiškė Kurz. 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą