2017-12-28

Austrijos kancleris Sebastian Kurz siūlo panaudoti ES kariuomenę Libijoje, kad sustabdyti migraciją iš Afrikos


Austrijos kancleris Sebastian Kurz pakvietė ES sukurti migrantų saugumo zonas Afrikoje ir tam panaudoti ES karines pajėgas, apie tai rašoma Breitbart.



Kanzleris Kurz, dar būdamas Austrijos užsienio reikalų ministru, ne kartą ragino stabdyti nekontroliuojamą imigraciją per Viduržemio jūrą.

Tapęs Austrijos kancleriu, jis pasakė, kad pabėgėlių paskirstymas iš Italijos ir Graikijos stovyklų neturi prasmės, jo žodžiais, „migrantai, kurie iškeliavo į Europą nenori vykti į Bulgariją ar Vengriją. Jie nori patekti į Vokietiją, Austriją ar Švediją“.


Migrantų paskirstymui priešinasi Višegrado grupės šalys, dabar prie jų prisijungė ir Austrija.

Austrijos kanclerio nuomone, pabėgėlių paskirstymas yra neįmanomas ir jiems reikia padėti saugiuose rajonuose jų kontinente ir pažymėjo, kad ES turi tam panaudoti karines pajėgas.

Breitbart pažymi, kad saugumo zonų organizavimo idėja tokiose šalyse, kaip Libija nėra nauja. Apie tai Kurz kalbėjo dar būdamas užsienio reikalų ministru. Jo siūlymus tuomet atmetė Vokietijos užsienio reikalų ministras Zigmaras Gabrielis, pavadinęs šį planą nerealiu.

Tapęs Austrijos kancleriu, Sebastianas Kurz įgavo žymiai didesnę politinę galią Europos Sąjungoje. Jo tikslas – Austriją padaryti nepatrauklia imigrantams, mažinant dvigubai jiems išmokas ir didinant nelegalų deportacijos apimtis.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą