2017-12-04

Mitteldeutsche Zeitung: tik 56 iš 1530 „pabėgėlių“ susirado darbą


Vokietijos dienraštis „Mitteldeutsche Zeitung“ (MZ) informuoja skaitytojus apie „pabėgėlių“ įdarbinimo problemą šalies Salzlandkreis apylinkėje. Šiuo metu tiktai 56 iš 1530 pabėgėlių šioje apylinkėje turi darbą. Tai sudaro 3,66%. Šiuos duomenis Užimtumo centras pateikė dienraščio MZ prašymu.


Šio centro direktorius Tomas Holz informavo, kad pernai 24 „pabėgėliai“ buvo įdarbinti. Geriausiu atveju „pabėgėliai“ tinka darbui pagalbiniais darbininkais. Kol kas šie „pabėgėliai“ yra našta valstybei ir regionui. Jie pernai kainavo 8,5 milijonus eurų. Didesnė šių pinigų dalis išleista maistui ir būstui. Jų švietimui išleista 390 000 eurų.

Viso regione yra 15000 ilgalaikių bedarbių ir jų išlaikymui Salzlandkreis apylinkė išleidžia 130 milijonų eurų.

„Tikslinė pabėgėlių grupė ir toliau mums lieka iššūkiu“, - pasakė rajono Užimtumo agentūros vadovas Tomas Holz. Jo žodžiais, pagrindiniai klausimai – kalbos barjeras ir užsienio kvalifikacijos pripažinimas.

Bernburge "pabėgėliams" dalinami kišenpinigiai. Tvarką prižiūri policiją, nes 2016 metais čia dalinant pinigus kilo neramumai.
Tomas Holz pasakė, kad rajonui trūksta kvalifikuotų darbuotojų. Jis nesitiki, kad sirų ir afganų „pabėgėliai“ galėtų užpildyti turimas darbo vietas dėl kalbos barjero ir pažymėjo, kad nors jie ir yra daug metų šalyje, vis dar šio kalbos barjero neįveikė.

Vokietijos federalinė įdarbinimo agentūra praėjusiais metais paskelbė, kad 74 procentai naujai atvykusių „pabėgėlių“ buvo tiktai tinkami juodiems darbams ir netinkami užpildyti kvalifikuoto darbo reikalaujančias vakansijas.

Tai paneigia anksčiau liberalų iškeltą melagingą idėją, kad masinė migracija bus naudinga Vokietijos darbo rinkai ilgalaikėje perspektyvoje. Tuo tarpu Užimtumo tyrimo instituto (iab) Niurnberge duomenimis, masinė imigracija ilgesnėje perspektyvoje kenks ekonomikai dėl atvykstančių į šalį darbuotojų žemos kokybės.

Bedarbystė tarp pabėgėlių reikš, kad valstybė ir Vokietijos mokesčių mokėtojai ir toliau mokės už „pabėgėlių“ maistą, drabužius ir būstą. Federalinės darbo agentūros (BA) ataskaita, paskelbta metų pradžioje sako, kad pusantro milijono asmenų, prašančių prieglobsčio, gyvena iš valstybės pašalpų. Iš viso Vokietijos vyriausybė išleido 21,7 milijardus eurų „pabėgėlių“ programoms 2016 metais.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą