2017-12-20

Pabėgėliai Prancūzijoje sukėlė socialinę katastrofą


Septynių Prancūzijos miestų merai, kuriuose gyvena 2 milijonai gyventojų, atviru laišku kreipėsi į šalies valdžią, prašydami gelbėti juos nuo „socialinės katastrofos“, kurią sukėlė milžiniškas „pabėgėlių“ skaičius.


Nanto, Lilio, Bordo, Grenoblio, Ren, Tulūzos ir Strasbūro miesto merų laiške, nusiųstame į sostine, prašoma išlaisvinti jų miestus nuo „socialinės įtampos“, kurią sukėlė minios atėjūnų, užplūdusių šiuos miestus.

Merai paaiškina savo pagalbos šauksmą tuo, kad paskutiniu metu į jų miestus atvyko milžiniškas skaičius „prieglobsčio prašytojų“, o kiekvieną mėnesį atvyksta dešimtys tūkstančių vis naujų „pabėgėlių“.

Konkretaus atsakymo merai negavo. Sakomos tradicinės tuščios frazės apie solidarumą, imigrantų paskirstymą po visą šalį tolygiai. Kale pavyzdys jau šiais metais parodė, kad atvykstantys iš Afrikos gykaduoniai kiek juos neskirstysi, sugrįžta atgal.

„Priėmimas visų migrantų neleis jiems sukurti gerų sąlygų“, - pasakė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Džerardas Colomb pirmadienį interviu radijo stočiai „RTL”.

Jis pažymėjo, kad vis daugiau prancūzų tvirtina, kad šalyje yra per daug užsieniečių.

Šių metų birželio mėnesį prezidentas Manuelis Makronas kalbėjo, kad Prancūzija neatsisakys tradicijos priimti prašančius prieglobsčio: „aš noriu, kad iki metų pabaigos nebūtų vyrų ir moterų miegančių gatvėse ir miškuose“.

Vėliau jis migrantei iš Maroko, valgyklos skurstantiems „Širdies restoranas“ atidarymo metu sakė, kad „mes negalime priimti viso pasaulio skurdo“.

Jis marokietei pasakė:

„Prancūzija negali priimti visų, kas atvyksta čia su studentų vizomis ar komercijos tikslais, o po to pasilieka. Jūsų neapgaudinėsiu. Jūs turite sugrįžti į savo šalį. Aš jums sakau tai visai atvirai – pasakė Prancūzijos prezidentas ir pažymėjo, kad „mes negalime išduoti dokumentus visiems, kas jų neturi“.

„Ką aš tuomet darysiu su tais, kurie jau yra Prancūzijoje ir negali rasti darbo?“ - paklausė Makronas ir paaiškino moteriai, kad „jai negresia joks pavojus Maroke“.

„Mes turime ginti tuos, kas silpni ir kuriems gresia pavojus jų šalyje. Maroko – tai saugi šalis. Jums ten niekas negresia. Jūs turite grįžti namo“ – pasakė Makronas.

Į marokietės argumentą, kad jos tėvai gyvena Prancūzijoje ir yra ligoti, jis atsakė:
„Jūs galite juos lankyti reguliariai, jei norite. Jeigu jie čia, mes juos, žinoma, gydysime. Tai Prancūzijos įstatymas. Tai labai kilnu iš mūsų pusės.“


Prancūzijos gyventojai reikalauja išvyti imigrantus iš Prancūzijos.

Maždaug 90 tūkstančių užsieniečių kiekvienais metais prašo prieglobsčio, tačiau tiktai 30 tūkstančių prieglobstis yra suteikiamas. Tai nereiškia, kad tiems, kam atsakyta, išvyksta iš Prancūzijos. Kaip pranešę televizija „BFMtv”, pavyko „efektyviai išvaryti mažiau, negu 25 tūkstančiai jų“. Pažymima, kad tie, kas nori gauti prieglobstį, į šalį yra atvykę nelegaliai. Planuojama ženkliai sutrumpinti paraiškos prieglobsčiui gauti nagrinėjimo laiką. Šiuo metu tai trunka 14 mėnesių. Naujame įstatyme šį periodą planuojama sutrumpinti iki pusės metų. Savo interviu vidaus reikalų ministras pasigyrė, kad gruodžio mėnesį imigrantų išsiuntimas paspartintas 14%.

Ar Makronui pavyks į Prancūziją atsivežti visą Afriką?

Gyventojų bėgimas iš Afrikos yra prilyginamas Biblijiniam egzodui. Vokietijos žvalgybos duomenimis, virš 6 milijonų „pabėgėlių“, kurie nori persikraustyti į Europą yra Viduržemio jūros pakrantės valstybėse. "Jie mato savo telefonuose, kas vyksta kitose šalyse ir juos tai traukia kaip mageneta", pasakė JTO skyriaus Ženevoje vadovas Maiklas Mileris. Vien Nigerijoje artimiausiu metu gyvens 400 milijonų žmonių.

Ekspertai perspėja, kad geometrine progresija augantis Afrikos gyventojų skaičius pastūmės jų masinį norą kraustytis į Europą. Tai taps Europai šaltiniu nestabilumo, neteisėtos migracijos ir terorizmo.

2017 metais Afrikoje gyvena 1,3 milijardo žmonių, 2050 jų bus 2,5 milijardai. Didžiausias prieauglis bus Nigerijoje. 2024 metais Nigerija pagal gyventojų skaičių aplenks Kiniją (1394 milijonų).

ES BVP yra $18 trilijonų, Afrikos - $2 trilijonai. Manoma, kad nuo 8 iki 10 milijonų migrantų yra pakeliui į Europą.

Ar Manueliui Makronui pakaks „Širdies restoranų“ pamaitinti visą Afriką. Mano manymu, šiam veikėjui tai nelabai svarbu, jis, kaip ir daugelis Europos naikintojų yra bevaikis, jo palikuonims nereikės pergyventi Europos apokalipsės. 

JAV prezidentas Donaldas Trampas stato sieną nuo Meksikos, draudžia imigraciją iš islamo šalių. Gal todėl, kad jis daugiavaikis tėvas?

Nuorodos:
https://wpolityce.pl/swiat/372469-francuzi-zaczynaja-narzekac-ze-w-kraju-jest-za-duzo-migrantow






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą