2017-12-31

Svarbus Lenkijos premjero Moravieckio pareiškimas! „Lenkijos pozicija pabėgėlių klausimu liks nepakitusi. Geriausia, ką mes galime padaryti, tai padėti“


Lenkų dienraštis wPolytice skelbia interviu su premjero spaudos sekretore Džoana Kopnicka.



Pažymima, kad Lenkijos vyriausybės ir premjero Motiejaus Moravieckio pozicija pabėgėlių politikos klausimu lieka nepakitusi, o geriausia, ką lenkai gali padaryti jų labui, tai padėti nukentėjusiems jų tėvynėje.

Kopnicka pasakė: „Kadangi media erdvėje atsirado klaidingos žinios dėl vyriausybės politikos, ryšium su pabėgėliais, aš tik noriu patvirtinti, kad Lenkijos pozicija šiuo klausimu lieka nekintama. Lenkijos respublikos vyriausybės pozicija pabėgėlių klausimais atranda vis didesnį supratimą ir mus tai džiugina, nes tuo pačiu patvirtina, kad Europa ėmė suvokti rizikas, apie kurias Lenkija kalbėjo prieš vienerius ar dvejus metus. Mes ir toliau nuosekliai laikysimės mūsų deklaruojamos migracijos politikos, nes mes suprantame, kad tai ypatingai svarbus klausimas ne tiktai Lenkijai, bet ir Europai ir visam pasauliui. Mes žinome, kad geriausia, ką mes galime padaryti, tai padėti, bet padėti nukentėjusiems jų tėvynėje.“

Spaudos sekretorė pabrėžė, kad Lenkijos vyriausybė mėgins paaiškinti Europos Komisijai, kad Lenkija vykdo pagalbą kenčiančioms nuo karo tautoms su kaupu, tiktai, kad tai daro kitaip, kaip yra verčiama, ko iki šiol nori dalis Europos.

Spaudos sekretorė pasakė: „Nuo migracijos krizės pradžios mes skaitome, kad efektyviausia forma reagavimo į tai, kas vyksta Artimuosiuose Rytuose, tai pagalba, teikiama nukentėjusiuose nuo karo jų šalies teritorijose, arba kaimyninėse šalyse. Todėl Lenkija, kaip pirmoji Europos Sąjungos valstybė, pasirašė sutartį su Europos investiciniu banku dėl dalyvavimo ekonomikos stiprinimo programoje. Dar šiais metais Lenkija įneš 50 milijonų eurų. Tai be precedento didelė suma mūsų šaliai skirta iniciatyvai, surištai su migrantų krize.“

Ji taip pat pranešė, kad Višegrado šalių vadovų susitikime, įvykusiame gruodžio mėnesį, šios šalys pažadėjo suteikti 35 milijonus eurų paramai Italijai projektuose, kurių tikslas yra stabdymas nelegalios migracijos iš Libijos.

„Mes skaitome, kad tai pasireiškimas solidarumo iš mūsų pusės ir elementas sukuriant vienybę tarp Europos valstybių“, - paaiškino ji.

Kopnicka priminė, kad Lenkija nori, kad efektyviausiu būdu padėti tiems, kam to reikia. Todėl Lenkijos premjeras pavedė ministrei Beatai Kempi koordinuoti pagalbos teikimo ir pabėgėlių klausimus.

„Tai dar kartą pabrėžia, kokį didelį dėmesį mūsų vyriausybė skiria šiems klausimams“, - pabrėžė ji.

Kopniscka pažymėjo, kad Lenkijos „Teisė ir teisingumas“ partijos suformuota vyriausybė, kaip jai vadovaujant Beatai Šidlo, taip ir vadovaujant Motiejui Moravieckiui laikosi pozicijos, kad padėti reikia, bet protingai. Tokiu būdu, kuris atneša realią pagalbą, bet tuo pačiu užtikrina saugumą savo tautos.

„Todėl premjera Motiejus Moravieckis tęs pagalbos politiką pagalbos reikalaujančių nukentėjusių asmenų gyvenimo vietoje, nes to būtent ir laukia krizės aukos. Realios pagalbos atstatant namus, mokyklas, sugrįžimo prie normalaus gyvenimo“, - pareiškė ji.

Aš su pavydu žvelgiu į Lenkijos vyriausybę ir jos veiklą sprendžiant pabėgėlių problemą. Tai ką mes turime Lietuvoje, ką daro premjero kėdėje sėdintis ekspolicininkas Saulius Skvernelis šiuo klausimu, galima apibrėžti vienu žodžiu – nesusipratimas! Skvernelis tvirtai pasiryžęs suvežti į Lietuvą visus arabus ir afrikiečius, toliau diskriminuoti lietuvius jų atžvilgiu, taikydamas „pozityvią diskriminaciją“ lietuviams!

Ar galimą įsivaizduoti labiau neadekvačius ir didesnius Konstitucijos mindytojus valdžioje? Tai skandalas!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą