2017-12-19

Pusė vokiečių nori atsisakyti euro ir grįžti prie vokiškos markės


Euro įvedimas daugumai lietuvių virto tikra tragedija, nes kiek prekės ir paslaugos kainavo litais, tiek, praėjus trejiems metams, tenka mokėti eurais. Net turtingos Vokietijos dauguma gyventojų euro nenori.


Vokietijos Yougov institutas atliko apklausą, kuri parodė, kad 49% vokiečių nori, kad jų tauta vėl turėtų nuosavą, nepriklausomą valiutą, rašoma Breitbart su nuoroda į Bild.

41% Vokietijos gyventojų norėtų, kad liktų vieninga ES valiuta. Beveik 77 % iš 1068 apklaustų vokiečių pasakė, kad jie nepraturtėjo įvedus eurą. 60 % pareiškė, kad balsuotų prieš eurą, jei euro įvedimo klausimas būtų sprendžiamas šiandien.

Nepaisant visuotinio nepasitenkinimo euru, dauguma respondentų mano, kad euras išsilaikys dar apie 20 metų.

Šiuo metu eurą yra įvedusios 19 iš 28 ES valstybių-narių. Vokietijoje euras įvestas 1999 metais. Mūsų kaimynų lenkų prezidentas J.Moravieckis pasakė, kad euro įsivesti neketina.

Lūžio tašku, privertusiu gyventojus suabejoti euro prasmingumu, buvo 2016 metų Graikijos skolų krizę, kuri nesibaigia iki šios dienos. Ne ką geresnė ir kitų Pietų Europos šalių finansinė padėtis.

Nepaisant euro krizės, globalistai Angela Merkel ir Manuelis Makronas ir toliau nori Europą klampinti į euro skolų pelkę. Jie abu nori, kad būtų įkurta bendra ES finansų ministerija, kuri būtų atsakinga už vieningą euro zonos biudžetą.

Šiuos klausimus Merkel ir Makronas aptarinėjo praėjusį savaitgalį ES vadovų susitikimo metu ir sakė, kad tarpusavio prieštaravimus derins ateinančių metų kovo mėnesį.

Merkel spaudos konferencijoje pasakė, kad „mes siekiame sukurti bankinę sąjungą“ ir, kad finansų ministrai vystys šį projektą.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą