2017-12-01

Šimašinio naviko pašalinimas


Tai, kas vyksta šiuo metu Vilniuje ir Lietuvoje – nieko naujo: tautos simbolių naikinimas ir ūjimas prieš 40-60 metų jau buvo, praeities neigimas – buvo, paminklų griovimas – buvo, pasityčiojimas iš tautiškumo – buvo, kosmopolitizmas – buvo, moters išlaisvinimas iš moters ir šeimos – buvo, kolektyvinis vaikų auklėjimas – buvo, net savanorių judėjimas buvo, o juo labiau tautų maišymas, perkėlinėjimas, kalbos ir nacionalinės valstybės naikinimas. Visa tai buvo Tarybų Sąjungoje, dabar vadinamoje Sovietų, nor tai aiškus slavizmas. Aš manau, kad tai daroma dėl vienos priežasties – norima užmaskuoti ES panašumą į Tarybų Sąjungą, kurioje buvo tokie patys idiotai ir konformistai komisarai, pirmininkai-alkoholikai junkeriai-brežnevai.



Išsišiepę imbicilai Vilniaus mero ar Kultūros ministro kėdėse yra veidrodinis atspindys to, kas jau buvo Lietuvoje prieš 60 ar 40 metų. Jauni žmonės tiesiog to laikmečio neatsimena, negali palyginti ir galvoja, kad išsišiepę idiotai prie valstybės ar sostinės vairo yra kažkas naujo, pažangaus, dar niekada neišrasto, dar niekada anksčiau nematyto, kad tuo neokomunistiniu ir antidemokratiniu išsišiepusiu mėšlu galima nuneigti daugumos žmonių valią, jų meilę savo tėvynei, kad kelių šizofrenikų noras iš reprezentacinės aikštės padaryti kalnelius, raudų sieną, sunų šikdinimo vietą, yra kažkas naujo, modernaus.

Nieko panašaus. Penktojo dešimtmečio šimašiai lygiai taip pat elgėsi, kai iš Vilniaus arkikatedros padarė sandėlį, o pavertę šventovę sandėliu, kad dar labiau išsityčioti iš tikinčiųjų jausmų, čia ruošėsi padaryti traktorių remonto stotį.

O koks skirtumas tarp bažnyčios-traktorių remonto stoties ir šunų šikdykla paverstos reprezentacinės sostinės ir valstybės aikštės, kur daugumos tautos valia turėjo stovėti Vytis. Jokio skirtumo.

Prieš 60 metų sovietiniams komisarams pakako proto nutraukti pasityčiojimą. Ar pakaks šiandieniniams liberalizmo komisarams proto ir jie liausis tyčiojęsi iš demokratijos, nustos dergti ant tautos medžio? Aš tuo abejoju. Manau, kad terapija nepadės, reikalinga šimašinių neoliberalizmo navikų operacija.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą