2017-12-17

Austrija nebus Briuselio ir Merkel utopinės migracijos politikos šalininke


Pranešama, kad nauja Austrijos vyriausybė mažins iki nulio nelegalią migraciją, dvigubai sumažins išmokas pabėgėliams, mažins mokesčius gyventojams iki 40 procentų, kovos su šalies islamizacija, bendradarbiaus su Vyšegrado šalimis ir pripažins Jeruzalę Izraelio sostine. Išėjimo iš ES klausimas nekeliamas.


Laimėjusi parlamento rinkimus Austrijos liaudies partija (OVP - 31,5%) suformavo koaliciją su Austrijos laisvės partija (FPO - 26%). Apie tai penktadienį, gruodžio 15 dieną pranešė abiejų partijų pirmininkai: veikiantis užsienio reikalų ministras Sebastianas Kurz, kuriam pavesta suformuoti ministrų kabinetą ir Haincas-Kristianas Štrache. Šeštadienį abiejų partijų vadovai apsilankė pas Austrijos prezidentą ir informavo jį apie susitarimą.

Austrijos laisvės partija ministrų kabinete turės kelis svarbius postus. Robertas Kickl – bus vidaus reikalų ministru. Jis yra ryškus islamizacijos kritikas. Norbetas Hoferis, kuris su kraštutinių kairiųjų atstovu Van der Balenu grūmėsi dėl prezidento posto, vadovaus Infrastruktūros ministerijai. Laisvės partijai dar atiteko užsienio reikalų ir gynybos ministerijos. Pažymima, kad tai retas atvejis Austrijoje, kad abi jėgos ministerijos būtų vienos partijos rankose. Manoma, kad tai užtikrins daug griežtesnę imigracijos politiką ir padės griežčiau kovoti su šalies islamizacija.


Praėjusį ketvirtadienį Kurz atmetė Briuselio ir Merkel siūlomą privalomą migrantų kvotų sistemą, o jo partneris Štrache, kuris bus Austrijos vicekancleriu žada dėmesį sukoncentruoti į imigrantų deportaciją ir žada sumažinti nelegalią migraciją iki nulio.

Naujos vyriausybės planuose – ženkliai sumažinti išmokas pabėgėliams, tam, kad Austrija nustotų būti jiems „magnetu.“

Dar priešrinkiminės kompanijos metu OVP lyderis Sebastianas Kurz deklaravo, kad parama „pabėgėliams“ bus sumažinta iki 277, 76 eurų per mėnesį. Tik Vienoje, kur yra 31000 „pabėgėlių“ tai padėtų sutaupyti 103 milijonus eurų per metus.

Lietuvos vyriausybės ketinimas padidinti išmokas „pabėgėliams“ iki 518 eurų per mėnesį, o jų mokyklinio amžiaus vaikams iki 635,8 eurų, skamba, kaip pasityčiojimas ir yra baisi Lietuvos piliečių diskriminacija, pažeidžianti LR Konstituciją, jos 29 straipsnį. Šį Konstitucijos pažeidimą Skvernelio vyriausybė vadina „pazityviąja diskriminacija“.

Austrijos būsima vyriausybė numato sumažinti mokesčius iki 40 procentų ir pripažinti Jeruzalę Izraelio sostinę. Koalicija deklaruoja, kad „įvairovė gerai, bet ji turi paklusti šalies įstatymams.“ Klausimas dėl Austrijos išėjimo iš ES nekeliamas, bet keliamas klausimas bendradarbiavimo su Vyšegrado valstybėmis, su kuriomis Austriją sieja bendra Austrijos-Vengrijos imperijos istorija.

Briuselio ir Merkel utopijai primesti pabėgėlių kvotų sistemą visai ES nelemta realizuotis, ši antidemokratinė politika 2017 metais patyrė pralaimėjimą. Merkel era baigėsi. Manau, kad konformistinė Lietuvos valdžia greitai susiorientuos politinių vėjų rožėje.


Aš tiesiog laukiu, kada Dalia Grybauskaitė baigs dalinti knygeles vaikams, važinėtis su jais rogutėmis po laplandijas ir užsiims savo darbu. To aš jai linkiu imtis bent kadencijai baigiantis, bent 2018 metais.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą