2017-12-16

Vengrijos vyriausybės atstovas Martiną Šulcą sulygino su Hitleriu


Portale ostpol.de rašoma, kad Vengrijos vyriausybės kanceliarijos vadovas János Lázar spaudos konferencijoje pareiškė, kad Vokietijos socialdemokratų partijos pirmininko Martino Šulco pareiškimas dėl Europos ateities tai „ultimatumas, kurį paskutinį kartą mums skelbė Adolfas Hitleris“.


Vokietijos socialdemokratų partijos pirmininkas Šulcas, kuris bando sudaryti valdančiąją koaliciją su Angelos Merkel Krikščionių demokratų sąjunga Bundestage ir gali pretenduoti į Vokietijos kanclerio postą, gruodžio 7 dienąpasakė Socialdemokratų partijos konferencijoje Berlyne: Aš noriu, kad būtų sudaryta Konstitucinė sutartis dėl federalinės Europos sukūrimo“.

Jo žodžiais, turi būti susiaurintas nacionalinių valstybių suverenitetas, o pasipriešinusios šalys turi būti pašalintos iš bloko. Tokia ES konfederacijos konvencija, kurioje figūruos bendra pilietybė ir viena tauta.

„Tuomet Konstitucinę sutartį būtina pasirašyti tarp valstybių-narių, o tie, kas jai nepritaria, automatiškai turi pasišalinti iš ES“.

Martinas Šulcas Twitter pasakė: „Noriu sukurti naują konstitucinę sutartį, kuria būtų steigiamos Europos Sąjungos valstybės. Europa, kuri nėra grėsmė jos valstybėms narėms, bet yra naudingas papildymas.“

Savo pasisakyme partijos konferencijoje M.Šulcas kritikavo Vengriją, kad ši nepriima pabėgėlių, vykdo stambius prekybinius sandorius su Kinija ir „vis toliau tolsta nuo Europos bendrijos“.

Ketvirtadienį į M.Šulco išpuolius buvo sureaguota. Per vyriausybės spaudos konferenciją premjero kanceliarijos vadovas Lázár János, kuris skaitomas vienu iš artimiausių Vengrijos premjero Viktoro Orbano asmenų, apie Šulco Europos ateities regėjimus pasakė:

"Vengrijos požiūriu visiškai šokiruoja tai, ką Martin Schulz suformulavo kaip naujosios Europos ir Europos valstybių konstitucijos viziją, prie kurios visi turi prisijungti iki 2025 m. O kas neprisijungia, automatiškai pašalinamas. Toks ultimatumas, kaip išreiškė Martin Schulz prieš kelias dienas, paskutinį kartą buvo skelbęs Vengrijai Adolfas Hitleris. Vengrija pastaruosius septyniasdešimt- aštuoniasdešimt metų nėra gavusi tokio ultimato."

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą