2017-12-01

Orbano pavojaus signalas: „Sorošo tinklas ir struktūros įsijungė į priešrinkiminę kompaniją Vengrijoje“


Lapkričio 30 dieną Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas rytinėje radijo Kossuth programoje pasakė, kad JAV finansisto Džordžo Sorošo tinklas įsijungė į priešrinkiminę kompaniją Vengrijoje.




Orbanas pasakė, kad reikia stebėti „šią nemalonią realybę vietoj to, kad slėpti galvą į smėlį, o po to stebėtis“ būsimų parlamento rinkimų rezultatais.

Orbano žodžiais, Sorošas per paskutinius 20-30 metus sukūrė „milžinišką mechanizmą“, kuris realizuoja jo migrantų vežimo į Europą planą, nuo to laiko „tai Vengrijai gyvybės ar mirties klausimas.“

„Šis finansinis spekuliantas nori nugriauti sieną (Vengrijos sieną), nenori, kad tautos, būtų atskirtos sienomis, nori, kad būtų pakeistas mūsų mąstymo būdas, ir mes džiaugtumės, kad čia atvyksta žmonės su skirtinga nuo mūsų kultūra, kad mes jiems duotume pinigus. Taip visai kitas ateities matymas, negu tas, kuris yra pas vengrus, ir nori jį realizuoti,“- pasakė Orbanas.

Jo žodžiais, „Sorošo tinklas“ dirba partijai būdinga maniera.

„Ši veikla primena partinę ta prasme, kad kiekviena partija orientuota į rinkimus. (...) Jie nori susilpninti ir nuversti vyriausybes, kurios eina prieš imigracinę politiką ir imigrantų perkėlimą. Todėl ji rems publikacijas šia tema, vykdys propagandą, stiprins nevyriausybines organizacijas, finansuos šimtus ir tūkstančius žmonių, veiks į rinkimus per taip vadinamus pilietinius centrus įvairiose šalies vietose, kurie dirbs lygiai taip, kaip įprastinės partijos rinkiminės kompanijos metu.“

Orbanas pasakė, kad Sorošui jau pavyko įtakoti, kad veikiant Europos Komisijai jo planą priimtų Europos parlamentas, kuris dabar reikalauja priiminėti migrantus.

Orbanas informavo klausytojus, kad prieš kurį laiką įpareigojo šalies žvalgybą parengti ataskaitą apie Sorošo organizacijų veiklą šalyje, nes, jo nuomone, reikia kreipti dėmesį, kas vyksta, ką kalba Sorošo finansuojamos organizacijos.

Žvalgybos ataskaita, Orbano žodžiais, bus atvira tiek, kad nesutrukdytų šioms organizacijos vykdyti savo funkcijas renkant informaciją.

Premjeras pasakė, kad ataskaitoje apie Sorošo įsteigtą Laisvosios visuomenės fondą, buvo kalbama apie palaikymą „svarbių žaidėjų“ migracijos kontekste, tyrimo institutų, politinės analizės centrų ir nevyriausybinių organizacijų tinklo, kad paveikti į imigracijos politiką.

Orbanas pasakė, kad prieš pavasario parlamento rinkimus valdančioji koalicija turi didelį pranašumą prieš konkurentus, ir pažadėjo, kad laimės rinkimus trečią kartą iš eilės.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą