2017-12-21

Vokietijos Bundestago deputatė Alisa Veidel: „Kaip ilgai mes švęsime Kalėdas?“


Alternatyva Vokietijai frakcijos Bundestage deputatė Alisa Vaidel (Alice Weidel) savo veidaknygėje (https://www.facebook.com/aliceweidel/) išsakė kritinę nuomonę dėl nesenai Liuneburgo (Lüneburg) miesto gimnazijoje kilusio incidento, plačiai pagarsinto Vokietijoje, kai mokyklos direktorius uždraudė tradicinį Kalėdinį renginį dėl mokinio musulmono skundo. Jį, pasirodo, dirgina kalėdojimas, krikščioniškos giesmės. Kilus visuomenės pasipiktinimui, buvo paneigta, kad šiuos gimnazijos administracijos veiksmus paskatino musulmono skundas. Draudimas kalėdoti buvo spaudoje paaiškintas „kadrų pasikeitimu“ mokykloje.




Alisa Veidel tuos gimnazijos administracijos išsisukinėjimus aiškina, kaip „abejotinas apsaugos priemones“ nuo visuomenės įtūžio, bet tai, jos nuomone, nekeičia klausimo esmės.

Veidel žodžiais, „Tarpusavio tolerancija skelbiama didžiosios MIP ir politikų patiria nesėkmę ne tiktai dėl kasdienės seksualinės prievartos pieš moteris ir kitų prievartinių veiksmų, ne tik dėl islamistinių pavojų, tokių, kaip terorizmas, bet ir dėl kasdieninės gerovės „smulkmenų“.

Tuo metu, kai vokiečiai daro vis daugiau kultūrinių nuolaidų, daugumas musulmonų laikosi savo griežtos pozicijos šios šalies vertybių ir krikščioniškų tradicijų atžvilgiu. Pažvelgus į Koraną ir sunas tai ne nuostabu. Islamui yra būdingas nepakantumas kitoms religijoms. Bent jau konservatyviam islamui pakantumas vieni kitiems yra neįmanomas.

Pažymėsiu dar aiškiau: kam trukdo šventimas pagal krikščioniškas tradicijas, kalėdinių giesmių giedojimas, o dalyvavimas mokyklose kalėdiniuose rytmečiuose tolygus persekiojimui, tiems nėra ką veikti šioje šalyje. Mes esame krikščionių ir vakarų šalių įtakojama šalis, ir tai turėtų ir toliau išlikti. Kiekvienas imigrantas, kiekvienas musulmonas, kuris čia gyvena, turi tai suvokti. Be to, dar svarbiau yra pagaliau nutraukti imigraciją iš islamo šalių.“


Veidel nuomone, didelę žalą atneša nuolaidžiavimas musulmonas, kai mokiniai musulmonai Ramadano metu atleidžiami nuo pamokų ruošos, tuo tarpu musulmonai vokiečiams nerodo jokios tolerancijos. Deputatės nuomone, kaltė tenka ir mokyklų vadovams, visokio lygio „integracijos specialistams“. Tai neturi nieko bendro su vokiečių vertybėmis ir nėra dugiakultūriškumas! Vokiečiai neturi taikytis prie islamo tikėjimo žmonių. „Atėjo laikas taikytis prie mūsų, o „jei tai jums netinka, galite laisvai ieškoti šalies, kuri gyvena išimtinai pagal islamo tradicijas,“ - rašo Veidel.


Alternatyva Vokietijai (AfD) partijos pirmininkas Aleksandras Gauland gimnazijos veiksmus pavadino „nepakenčiamu, priverstiniu pajungimu islamui“, pačių savęs „neigimu ir bailiu neteisingumu“ kitų vaikų atžvilgiu.

Angelos Merkel Vokietijos ir Europos naikintojų šutvė tyli!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą