2017-12-21

Paryžiečiai įsiutę dėl pabėgėlių ir rengs bado streiką


Paryžiaus gyventojai nuo sausio 1 dienos rengs bado streiką, nes nebegali gyventi pabėgėlių išviete paverstame miesto rajone. Jie parašė laišlą Prancūzijos prezidentui Manueliui Makronui ir paprašė jo pagalbos. Prezidento biuras atsakė, kad jis supranta gyventojus, kad jis gyvena kartu su jais, tačiau vidaus reikalų ministerija ieškojo sprendimo.



Paryžiečiai įsiutę dėl imigrantų, kurie miega jų kaimynystėje esančiose gatvėse, jas pavertė šlapimu dvokiančiais šiukšlynais, nes čia atlieka gamtinius reikalus. Daug gyventojų pusvelčiui pardavė savo butus ir pabėgo iš šių miesto rajonų, daugelis patirė psichikos sutrikimus. Taip pat vietos gyventojai kaltina migrantus, kad jie persekioja moteris.

Paryžiečiai reikalauja, kad iš šiaurinio priemiesčio būtų iškeltas pabėgėlių centras, kuris tvarko prieglobsčio prašymus, dalina labdarą, valstybės pagalbą, ir yra, jų manymu, migrantų magnetas, rašoma The Telegraph.

Per pastaruosius dvejus metus dešimtyje šiaurinio Paryžiaus gatvių, kuriose savo stichines stovyklas buvo įkūrę „pabėgėliai“, policija vykdė šių stovyklų likvidavimo operacijas. Migrantai buvo iškeldinti į kitas Prancūzijos savivaldybes. Problemos nepavyko išspręsti, nes didesnioji jų dalis per kelias dienas ar savaites vėl sugrįždavo į Paryžių, be to nelegalias stovyklavietes papildydavo nauji nelegalai, kurie nuolatos iš Afrikos migruoja į Prancūziją. 

Lexandra Cordebard, rajono meras, pasakė: „Mes negalime toleruoti skurdaus miestelio ar lūšnyno Paryžiuje steigimą.“ Jo žodžiais, vyriausybė pažadėjo prieglobsčio centrą pašalinti iki metų pabaigos.“

Pierre Henry, „Terre d'Asile“ labdaros centro vadovas, pripažino, kad „padėtis gatvėse yra gėdinga“, tačiau pridūrė, kad policija buvo atsakinga už tvarkos palaikymą.

Vos prieš kelias dienas Nanto, Lilio, Bordo, Grenoblio, Ren, Tulūzos ir Strasbūro miestų merai, kuriuose gyvena 2 milijonai gyventojų, atviru laišku kreipėsi į Prancūzijos valdžią, prašydami gelbėti juos nuo „socialinės katastrofos“, kurią sukėlė milžiniškas „pabėgėlių“ skaičius. Jie paprašė išlaisvinti jų miestus nuo „socialinės įtampos“, kurią sukėlė minios čia atvykusių „pabėgėlių“. 

Už „nuopelnus“ Europos „elitui“, o gal Rotšildų bankui, iš kurio Makronas buvo atvestas į politiką, jį žadama apdovanoti „Karolio Didžiojo“ pemija ir medaliu.



2013 metais už Lietuvos naikinimą, matyt, šia premija buvo apdovanota Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. A.Bačiulis rašė, kad D.Grybauskaitė – „prūsiško ryžto, atsidavimo ir taupumo pavyzdys Europai.“ Toks pats pavyzdys Europai bus ir jos naikintojas Enmanuaelis Makronas.


Nuorodos:

http://www.epochtimes.de/politik/europa/der-buergersteig-ist-in-urin-getraenkt-pariser-drohen-mit-hungerstreik-wegen-wilder-migrantenlager-a2292922.html
http://www.telegraph.co.uk/news/2017/12/10/parisians-threaten-hunger-strike-migrant-street-camps/
http://lebionka.blogspot.lt/2017/12/pabegeliai-prancuzijoje-sukele.html
http://www.pi-news.net/2017/12/macron-bekommt-post-von-verzweifelten-einheimischen/
http://www.veidas.lt/d-grybauskaite-prusisko-ryzto-atsidavimo-ir-taupumo-pavyzdys-europai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą