2017-12-23

Pabėgėliai sukėlė finansinę katastrofą Suomijoje! Valstybės išlaidos viršijo 1 milijardą eurų


Vien tik tiesioginės Suomijos išlaidos „pabėgėlių“ išlaikymui viršijo 1 milijardą eurų per metus. Iki 2015 metų migracijos krizės šios išlaidos buvo tris kartus mažesnės. Tiksliai nustatyti patiriamus nuostolius dėl „pabėgėlių“ yra neįmanoma, kas išplaukia iš Suomijos vyriausybės ataskaitos, sakoma Suomijos laikraštyje „Helsingin Sanomat”, kurį cituoja lenkų portalas wPolytice.


Sveikatos ir socialinių reikalų ministerijos ataskaitoje vyriausybei, pavadintoje „Ką mes žinome apie socialines imigracijos pasekmes?“ pateikiami duomenys, kurie atspindi tiesiogines biudžeto išlaidas vykdant migracijos politiką.

2013- 2015 metais vidaus reikalų, darbo, ekonomikos, mokslo ir kultūros ministerijų suminės išlaidos sudarė 300 milijonus eurų. 201 metais šios išlaidos viršijo 1 milijardą eurų. Vidutiniškai metinis Suomijos biudžetas 2013-2017 metais buvo 54-56 milijardai eurų.

Sveikatos ir socialinių reikalų ministerijų išlaidos pabėgėliams yra vienos iš pačių didžiausių.
Imigrantai gauna tokias pačias socialines paslaugas, kaip ir vietos gyventojai (pavyzdžiui, socialines išmokas, medicinos paslaugas).

Ataskaitoje sakoma, kad žemiausias užimtumas darbo rinkoje yra atvykėlių iš Afrikos ir Artimųjų Rytų. Didžiąją jų pajamų dalį sudaro socialinės pašalpos. Šioje grupėje užimtumas net gyvenančių Suomijoje 10 metų, tėra 40 procentų. Tuo tarpu migrantų iš Estijos ar Rytų Europos šalių yra 65%.

Ataskaita parodė, kad mokesčiai, kuriuos sumoka asmenys, į šalį atvykę kaip pabėgėliai, nepadengia biudžeto išlaidų jiems. Pripažįstama, kad imigracija yra žalinga Suomijos ekonomikai.

Organizacijos „Suomen Perusta” ataskaitoje sakoma, kad valstybės išlaidos suomiui yra 1 tūkstančių eurų per metus, tuo metu imigrantui, gimusiam užsienyje – 3 tūkstančiai eurų.

Nuo 2015 metų iki 2017 metų vidurio Suomijoje užsiregistravo virš 40000 imigrantų. Vien 2015 metais – 32000. Apie 12 000 jų gavo teisę gyventi Suomijoje.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą