2017-12-05

Kokio dydžio pensijas gauna vokiečiai? Pensininkų diskriminacija „pabėgėlių“ atžvilgiu


Pasirodo, kad ne tik Lietuvoje pažeidžiama konstitucija ir vykdoma pensininkų diskriminacija "pabėgėlių" atžvilgiu. Matyt, yra visa diskriminacijos sistema Europos Sąjungoje. Į Vokietiją atsibastęs užsienietis iš Artimųjų Rytų ar juodosios Afrikos yra žmogus „aukštesnės kastos“, negu vokietis, kuris visą gyvenimą dirbo ir mokėjo valstybei mokesčius. „Pabėgėlis“ iš saugios Sirijos ar Eritrėjos, dykinėjantis Vokietijoje, gauna pašalpą Herz IV, kuri sumoje yra vidutiniškai 812 eurų!


Kiek reikia dirbti Vokietijoje, kad užsidirbti pensiją, lygią Hartz IV?

Portale germania.one rašoma: Kad Vokietijoje gauti senatvėje pensiją, lygią pašalpai Hartz IV, reikia arba ilgiau dirbti, ar daugiau uždirbti.

Šiandien bazinė pensija yra lygi pašalpai Hartz IV ir yra lygi €409 per mėnesį, plius būsto nuomos mokestis ir apšildymas. Vidutiniškai tai €812 per mėnesį. Todėl, kad pasiekti tokio dydžio pensiją senatvėje, darbuotojas su vidutiniu uždarbiu €3092 (bruto) per mėnesį turi išdirbti 30 metų. Dar prieš metus jam reikėjo tiktai 29,7 metų darbo stažo.

Portale rašoma, kad žymiai liūdniau atrodo situacija pas darbuotojus su mažomis pajamomis. Pavyzdžiui, darbuotojas, uždirbantis €2319, Herz IV turėtų uždirbinėti 45 metus. Gaudamas 1000 eurų atlyginimą Herz IV lygio pensijos jis niekada neuždirbs. Darbo stažas turėtų būti 92,8 metai.

Lietuvos žmonių diskriminacija „pabėgėlių“ atžvilgiu dar žiauresnė. Pas mus „pabėglių“ pajamos gali būti didesnės už minimalias išmokas gaunančių lietuvių kelis kartus.


Straipsniai apie lietuvių diskriminaciją pabėgėlių atžvilgiu:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą