2016-11-25

Emiras Kusturica apie Europarlamento rezoliuciją dėl rusiškų MIP



Serbų kino režisierius Emiras Kusturica agentūrai „Sputnik“ pareiškė, kad po Donaldo Trampo pergalės JAV prezidento rinkimuose Europoje kilo panika, kuri pasireiškė Europarlamento rezoliucijoje dėl Rusijos MIP.

Kusturicos žodžiais, panika ES prasidėjo todėl, kad JAV atsirado naujas isteblišmentas, kuris dar nesuspėjo sutarti su ankstene elita, kurią valdė Klintonai ir finansistas Džordžas Sorošas.

„Jei nebūtų šitos panikos, atsiradusios po šeimininko pasikeitimo, kuris, sprendžiant iš visko, elgsis kitaip, aš, gal būt, ir galėčiau priimti jų idėją, kad iš tikrųjų prieš tą, kas sako tiesą, ir, pagal jų logiką, tampa propagandos centru. Bet tiesa niekada nebuvo propaganda, su reta išimtimi“, - pažymėjo režisierius.

„Idėja apkaltinti RT ir Sputnik propaganda — tai taip jei Pinokis apkaltintų savo kūrėją meluojant. Idėja palyginti dvi jaunas ir kokybiškas MIP su Daiš reikalauja paaiškinimo, kas iš tikrųjų sukūrė Daiš – Vakarai, Rytai, ar tai savistovi organizacija? - papildė jis.

Trečiadienį Europarlamentas priėmė rezoliuciją, pavadintą „Strateginės ES komunikacijos, kaip pasipriešinimas trečiųjų šalių propagandai“. Dokumente teigiama, kas Rusija neva finansiškai remia opozicines politines partijas ir organizacijas ES valstybėse narėse, naudodamos dvišalių tarpvalstybinių ryšių faktorių skaldant bendrijos nares. Kaip pagrindinius informacinius pavojus Europos Sąjungai rezoliucijoje įvardijama agentūra Sputnik, televizijos kanalas RT, fondas „Rusų pasaulis“ ir Rusijos URM pavaldi federalinė agentūra „Rossotrudničestvo“.

Iš 691 deputatų, dalyvavusių balsavime, šį dokumentą palaikė 304, prieš – 179, susilaikė – 208 deputatai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, komentuodamas priimtą rezoliuciją, pasveikino RT ir Sputnik su rezultatyviu darbu ir pažymėjo, kad rezoliucija byloja apie akivaizdžią degradaciją demokratijos sampratos Vakarų visuomenėje. Putino žodžiais, jis viliasi, kad sveikas protas nugalės ir realių Rusijos MIP apribojimų nebus.

Agentūra Sputnik savo ruožtu pareiškė, Europos parlamento rezoliucija yra tiesioginis MIP ir žmogaus teisių pažeidimas ir kviečia ES neįvedinėti valstybinės cenzūros.

Lietuvoje, kaip žinome, valstybinė MIP cenzūra jau įvesta ir televizijos žiūrovai už savo pinigus nuo praėjusio pirmadienio jau nebegali matyti Rusijos kanalo Rusija 1 laidų.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą