2016-11-10

Viktoras Orbanas: Trampas Vakarams laimėjo šansą ištrūkti iš politkorektiškumo


Donaldo Trampo pergalė reiškia „liberalios antidemokratijos“ pabaigą ir leis Vakarams išsiveržti iš gniaužtų ideologijų, kurios iškreipia realybės vaizdą per politkorektiškumą, pasakė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

Rinkimų rezultatai parodė pasikeitimą Vakaruose paplitusios nuomonės, pasakė Orbanas trečiadienį konferencijoje, kurią organizavo Europos rekonstrukcijų ir vystymosi bankas. Tai didelė minties laisvės pergalė vakarų pasaulyje, pasakė jis.

Orbanas pasakė žurnalistams, kad JAV įvyko išsiveržimas iš viešpataujančios ideologijos tendencijų.

Jo žodžiais, tai duoda galimybę visam likusiam Vakarų pasauliui išsivaduoti iš politinio korektiškumo ideologijos varžtų, iš varžtų mastymo ir leksikos, kuri yra atitolusi nuo realybės. Tai šansas nusileisti ant žemės ir pamatyti pasaulį tokį, koks jis yra.

Konferencijoje Trampas pasakė: „mes gyvename tomis dienomis, kada tai, ką mes vadiname liberalia demokratija – kurioje mes gyvenome paskutinius 20 metus – baigiasi, ir mes galime grįžti į prie realios demokratijos.“

„Mes galime įvardinti problemas savais vardais ir surasti sprendimus ne išplaukiančius iš ideologijos, o pagrindu pragmatiško, kūrybiško mastymo, kurio šaknys eina į sveiką protą“, – pasakė Orbanas.

Orbanas rinkimų rezultatus JAV palygino su Anglijos Brexitu.

Grįžęs į Budapešta, Vengrijos premjeras pasakė, kad tai „antra diena istorinio įvykio, kurio metu civilizcija sėkmingai išsivaduos iš ideologijos grandinių“.

Orbano vyriausybė pasisako prieš masinę imigraciją ir Vengriją aptvėrė tvora, kuri saugo šalį nuo nelegalių migrantų, vykstančių „Balkanų maršrutu“ į Vakarų Europą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą