2016-11-03

Ličio trūkumas Lietuvoje sąlygoja savižudybes, alkoholizmą, emigraciją, korupciją ir Landsbergių nepopuliarumą?


Kaip gerai, kad Lietuvoje neišnyko alchemikai. Chemikų, kaip ir kitų normalių mokslininkų skaičių per ketvirtį amžiaus valdžiai pavyko sumažinti kelis kartus, o alchemikai ir toliau klesti, jie ir toliau ieško filosofinio akmens, su kuriuo kiekvieną š. pavers auksu. Štai tada, jų nuomone, įvyks Lietuvos suklestėjimas. Jiems, tiems alchemikams, beveik pasisekė. Jiems po ranka pasipainiojo metalas Litis.

Šie Lietuvos alchemikai išprotavo net teoriją, kad savižudybių skaičius atvirkščiai proporcingas šio metalo koncentracijai vandentiekio vandenyje!

Iki šiol visi žinojo, kad savižudybių skaičių įtakoja skurdas, narkomanija, ateities perspektyvų nebuvimas, paveldimos psichikos ligos, psichikos ardymas masinių informavimo priemonių pagalba (pvz. karo propaganda), visuomenės dorovės degradacija, šeimos santykių ardymas, ir t.t.

Bet štai Lietuvos alchemikai atrado, kad pridėjus Li į geriamą vandenį galima sustabdyti savižudybių epidemiją Lietuvoje.

Verta patyrinėti, gal šis stebuklingas metalas įtakoja ir ekonomiką, politiką, rinkimų eigą. Kodėl ne? Šniobelio premija garantuota!

Šiame pseudomoksliniame cirko vaidinime trūksta vieno, labai paprasto, bet biomedicinos eksperimentuose būtino dalyko – kontrolės.

Štai, pavyzdžiui, tokia kontrolė. Reikėtų paimti grupę lietuvių, kokių 1000, ir mokėti jiems minimalų šveicarų atlyginimą - 3000 eurų per mėnesį, o kitai grupei mokėti minimalų lietuvišką atlyginimą – 300 eurų. Visi gertų standartinį miesto vandenį. Po kokių metų kitų reikėtų patikrinti, kiek savižudžių buvo tarp uždirbančių šveicarišką minimumą, o kiek gaunančių lietuvišką.

Pagal savižudybes, mieli alchemikai, pirmaujame todėl, kad gyvenimas Lietuvoje skurdus ir kiauliškas, kad naujieji ponai ir jiems tarnaujanti valdžia eilinį žmogų už žmogų nebeskaito. Todėl visai nesvarbu kiek to Ličio išgeriama, galima net visą ličio bateriją į antrą galą įsikišti. Kai gyvenimas bus toks, koks žmogui pridera, tikrai Lietuva nebebus savižudžių valstybe.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą