2016-11-09

Rusija planuoja jūros keltų sistemą, kad jos kroviniai keliautų tiesiai į Vakarų Europą aplenkdami Lenkiją


Rusijos transporto ministerija savo puslapyje pranešė, kad Rusija planuoja atsisakyti savo krovinių transporto per Lenkijos teritoriją ir juos transportuoti jūrų keltais į Vokietijos ir kitų Vakarų Europos šalių uostus.

Pranešama, kad lapkričio 8 dieną, konferencijos „Sankt peterburgo ir Leningrado apskrities transporto infrastruktūra“ metu Rusijos transporto ministerijos viceministras Nikolajus Asaulas susitiko su stambaus transporto paslaugų tiekėjo DFDS vadovybe. Susitikimo metu buvo derinamas memorandumo projektas, pagal kurį Rusijos pervežėjai galės pristatyti krovinius aplenkiant Lenkiją, taip išvengiant nuostolių vykstant sausuma ir būtinybės gauti transporto leidimus. Susitikime dalyvavo Automobilių transporto agentūros „Rosavtotrans“ generalinis direktorius Aleksėjus Dvoinych ir kitų žinybų vadovai.

Kompanijų atstovai pareiškė pasirengimą aprūpinti keltų liniją reikiamu skaičiumi krovininių keltų, kad būtų užtikrinti visi pervežėjų poreikiai.

Ministerijos pranešime nurodoma, kad ši keltų linija bus aktuali europinės Rusijos dalies pervežėjams, kuriems tenka gauti Lenkijos tranzito leidimus, kad vykti per šios šalies teritoriją, todėl laiko ekonomija suvaidins teigiamą vaidmenį vystant dvišalius prekybos santykius tarp Rusijos ir ES šalimių. Be to nurodoma, kad pervežimas keltais naudingas dėl kūro ekonomijos ir ekonomija lėšų, kurios sumokamos už mokamus kelius.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą