2016-11-02

Popiežius Pranciškus perspėjo nepriiminėti daugiau pabėgėlių, negu šalis gali jų integruoti


Trumpoje spaudos konferencijoje jam grįžtant iš Švedijos šį antradienį Romos Popiežius pasakė, kad žmonių širdys turi būti atviros migrantams ir pabėgėliams, bet politinė valdžia turi parodyti sveiką protą ir neįsileisti į šalį daugiau migrantų, negu gali būti jų toje šalyje asimiliuota, pranešė Krone ir Breitbart.

Popiežius pasakė, kad valdantieji turi būti labai atviri, bet taip pat turi apskaičiuoti, kaip pabėgėliai prisitaiko. „Pabėgėlius reikia ne tiktai priimti, bet ir integruoti“, - pasakė jis.

Savo mintis Popiežius išsakė po susitikimo su neįvardijamu Švedijos valstybės tarnautoju, kuris pranešė Pranciškui, kad Švedija patiria sunkumus su didelio skaičiaus migrantų integracija, kurie atvyko į šalį. Popiežiaus žodžiais, tarnautojas kalbėjo apie pabėgėlių integraciją, apie tai, kad jie atvyksta, o nėra nėra laiko, kad juos įkurti, rasti mokyklą, butą, darbą, išmokyti kalbą.

„Kur pavojus, kada pabėgėlis arba migrantas nesiintegruoja? - pasakė Popiežius. „Jis randa geto, tai yra, jis patenka į geto. Ir kultūra, kuri nesivysto sąryšyje su kita kultūra, tai pavojinga.“ - pasakė jis.

Švedijoje šiuo metu susidarė migrantų anklavai - „draudžiamos zonos“ į kurias bijo įeiti net švedų policija.

Švedijoje migrantai sudaro 17 procentų šalies gyventojų. Policininkai sako, kad 25 procentus darbo laiko jie sugaišta su imigrantais.

Popiežius Pranciškus pasakė, kad jeigu Švedija nustos priiminėti pabėgėlius, tai nebus „dėl egoizmo“, bet dėl sveiko proto.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą