2016-11-12

Trampas ir žydai


Amerikos rinkėjų apklausos parodė, kad už Hilari Klintos labai noriai balsavo negrai, latinosai ir žydai. Net 75 procentai žydų palaikė Hilari Klinton. Ar jie visi yra demokratai? Gali būti. O gal Klinton labiau „košerinė“ negu Donaldas Trampas? Visi žydų kilmės dainininkai, aktoriai, visaip pašiepdavo Donaldą Trampą iš jo tyčiojosi, dalyvavo Klinton priešrinkiminėse batalijose. Robertas de Niro pranoko visus, išvadino Trampą kiaule, visais kitokiais negražiais vardais ir… hibridu.

Rusijos politikas Vladimiras Žirinovskis apie savo tautybę sakėMano motina rusė, o tėvas „juristas“. Su Trampu, matyt, panašiai – motina škotė, o tėvas „verslininkas“, pavarde Drumpf, namų statytojas, kilęs iš Vokietijos, kuris jam gyvenimo pradžiai paliko 20 milijonų dolerių. Dabar Trampo turtas 4-8 milijardai.
Trampas nėra žydas
Teiginys, kad Trampas nėra žydas yra 100 procentų teisingas, nes žydų skaitomas tik žmogus, gimęs iš motinos žydės. Yra dar vienas būdas tapti žydu – tai gijuratas, kai ne žydas įrodo rabinų teismui, kad jis išpažįstą žydų Įstatymus ir tam pasiruošęs. Gijur (ivr. גִּיּוּר) — tai Toros numatytas aktas pavertimo nežydo žydu, t. y. jo atvertimas į judaizmą. Trampo šeimoje žyde yra tapusi jo duktė Ivanka, kuri perėjo gijurato procedūrą ir gavo vardą Jael.
Trampo duktė žydė Jael pasimeldė už tėvo pergalę
Tokio pavadinimo straipsnis ir video pasirodė lapkričio 7 dieną Izraelio portale 9tv.
Kaip pranešė The Jerusalem Post, Trampo duktė ir a Džaredo Kušnerio žmona meldėsi Niujorko memorialinėje Liubavičių Rebė (Rabino Menachemo-Mendelio Šneersono) sinagogoje.
9tv rašoma, kad savo priešrinkiminės kompanijos metu Trampas ne kartą priminė, kad jo duktė Ivanka yra ištekėjusi už žydo Džaredo Kušnerio, perėjo į judaizmą ir auklėja vaikus žydų tradicijoje.
Ivanka-Jael patenka į įvairius Amerikos žydžių Top -10 sąrašus
Interviu Vogue, 2015 metų vasarį ji pasakė: „Tai buvo vienas iš geriausių mano sprendimų. Aš labai šiolaikiškas, bet tuo pačiu metu prisilaikantis tradicijų žmogus. Judaizmas man suderina šias dvi sąvokas. Mes prisilaikom Šabato… Aš visada vengiau kalbėti šia tema, nes tai per daug asmeniška“
Į judaizmą jį perėjo 2009 metais prieš vestuves su milijardieriumi Džaredu Kori Kušneriu, kuris yra New York Observer tabloido savininkas, žydiškos statybų vystytojų Kušnerių imperijos Kushner Properties paveldėtoju. Kušnerių kapitalus dabar paveldės trys išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trampo anūkai. Jo dukters Vestuvės vyko pagal žydiškus papročius jo golfo klube „Trump National Golf Club“.
Trampo duktė Ivanka yra su pagyrimu baigusi Pensilvanijos universiteto ekonomios fakultetą. Ji yra dešinioji tėvo ranka, Trampo imperijos The Trump Organisation vykdantysis viceprezidentas vystymui.
Skirtingai negu tėvas respublikonas Ivanka-Joel palaiko Demokratų partiją ir jos kandidatus, yra Čelsi Klinton artima draugė. Kušnerių šeima yra viena iš pagrindinių Demokratų partijos sponsorių, reiškiasi liberaliuose sluoksniuose, yra glaudžiai susiję su Izraelio religiniais sionistais. Kušneriai žinomi, kaip žydų švietimo centrų organizatoriai ir sąvininkai (įskaitant ivrito Akademiją, ešivas).

Trampas žadėjo Netanijagu pripažinti Jaruzalę vieninga ir nedaloma Izraelio sostine
2016 spalio mėnesį Dnaldas Trampas paskelbė apie savo susitikimą su Izraelio premjeru, Vilniaus Gaono palikuonimi, Benjaminu Netanijagu ir užtikrino jį, kad kai tiktai taps prezidentu, tuojau pat pripažins Jaruzalę vieninga ir nedaloma Izraelio sostine. Netanijagu kanceliarija pranešė, kad Izraelio premjeras padėkojo Trampui už palaikymą ir papasakojo jam apie situaciją Artimuosiuose Rytuose ir Amerikos karinę pagalbą Izraeliui.
Susitikime dalyvavo ir Trampo žentas Džaredas Kušneris – vyras judaizmą priėmusios Trampo dukters Ivankos (Jael). Susitikimas įvyko Manhetene.
Izraelio Rabinatas grasino pripažinti Donaldo Trampo dukters gijurą negaliojančiu
2016 metų birželio 24 dieną 9tv rašė, kad Izraelio Rabinatas gali pripažinti Donaldo Trampo dukters gijurą negaliojančiu.
Tada buvo rašoma, kad Izraelio Rabinatas nepripažįsta gijuro, kurį atliko ortadoksalus Amerikos rabinas Jechezkelis Lokšteinas iš Niujorko Donaldo Trampo 34 metų dukteriai Ivankai.
Tai buvo rimtas aukščiausios žydų dvasininkijos perspėjimas Trampui, kad jis nėra pageidaujamas kandidatas į JAV prezidentus.
Kiek anksčiau už Hilari Klinton pasisakė Bilderbergai. Slapta Bilderbergo klubo šešiasdešimt trečia konferencija įvyko birželio 9 – 12 dienomis Drezdene. Joje buvo aptariama, kaip užkirsti kelią Donaldui Trampui tapti JAV prezidentu. Dar praeitų metų susitikime Bilderbergai reiškė įsitikinimą, kad bus išrinkta H.Clinton.
Rinkimų rezultatas JAV prezidento rinkimuose, tokiu būdu, aiškus, ženklai pasiųsti, pasaulio valdovai išsakė savo nuomonę: JAV turės prezidente pirmą moterį, pirmą žydę Hilari Klinton. Atrodė, kad viskas nuspręsta, tereikia laukti neįdomaus spektaklio pabaigos.
Tiktai JAV vidurinioji klasė, nuskurdinta ir žydų bankininkų apvogta buvo kitos nuomonės. Ji nekenčia bankininkų ir jų statytinės Hilari Klintos, todėl balsavo už mažesnį blogį, už Donaldą Trampamą.
Besibaigiant rinkimų kampanijai Rabinas kabalistas išpranašavo pergalę Trampui
Izraelio portalas 9tv rašė, kad JAV Respublikonų partijos Izraelio skyriaus vadovas Markas Cel tvirtina, kad perdavė Donaldui Trampui Izraelio rabino-kabalisto iš Bnei-Brako siuntimą, kuriame kalbama, kad būtent jis, o ne varžovė Hilari Klinton, laimės prezidento rinkimus lapkričio 8 dieną.
Cel atsisakė pranešti kabalisto pavardę ir apsiribojo tuo, kad tai didelis žinovas pagrindinės žydų mistinės knygos „Zoar“, tv9 cituoja portalą „Be-hadrei haredim“.
„Rabinas daugiau nieko neprašė, be to, kad aš perduočiau Trampui šį siuntimą. Aš taip ir pasielgiau. Gavę siuntimą, Trampo patarėjai žydai buvo tiesiog laimingi“, – pasakė Markas Cel.
Jo žodžiais, tik per paskutines dvi savaites įvairių krypčių rabinai pasitarė ir nutarė, kad Trampas geriau gins Izraelio šalies ir tautos interesus.
Algimantas Lebionka

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą