2016-11-20

Už 1,2 milijonų nelegalių imigrantų atvežimą į Europą mafija uždirbo 3,8 milijardus eurų

Naujausi Vokietijos darbo rinkos ir profesinių tyrimų instituto (IAB) tyrimai parodė, kad už 1,2 milijono migrantų atvežimą į Vokietiją ir Austriją mafija uždirbo 3,8 milijardus eurų, vidutiniškai 7137 eurus už vieną žmogų. Buvo apklausti 4500 žmonės atvykę 2015-2016 metais.

Daugiau negu pusė atbėgėlų nurodė, kad Graikijoje, Serbijoje ir kitose šalyse, pro kurias jie keliavo, jie nepasiliko, nes ten buvo „per daug blogos“ gyvenimo sąlygos. Jie nurodė, kad savo gimtosiose šalyse uždirbdavo netto (į rankas) ne daugiau 555 eurų, atbėgliai iš Afganistano 327 eurus, ir migrantai atbėgę iš Balkanų (Albanija, Serbija, Kosovas ir t.t.) - ne daugiau 191 eurų netto per mėnesį.

Štai ir paaiškėjo priežastis, kodėl iš Lietuvos bėga „pabėgėliai“: dauguma Lietuvos gyventojų gyvena blogiau nei Artimųjų Rytų, Afganistano ir Afrikos gyventojai. Dar vieną išvadą galima padaryti iš šių tyrimų: tai, kad Vakarai nualino Balkanų ir Rytų Europos šalis labiau negu jie nualino Aziją ar Afriką.

Pateiktame tyrime anketoje buvo nurodyta daug atbėgimo į Vokietiją ir Austriją priežasčių, todėl iš Krone pateikiamų duomenų sunku suprasti, kiek tarp šių imigrantų yra tikrų „pabėgėlių“.

Pagal prieš kelias dienas paskelbtus „Pasaulio gydytojai“ organizacijos duomenis, tiktai 13,7 procentai iš taip vadinamų pabėgėlių yra tikri pabėgėliai, o visi kiti yra ekonominiai imigrantai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą