2018-08-29

Čekija nepriims daugiau nei vieno pabėgėlio, nes priima žmones iš Ukrainos, pareiškė premjeras A.Babiš


Radio Praha pranešė, kad Čekijos premjeras ir judėjimo ANO lyderis Andrej Babiš vizito į Italiją metu tarsis su Italijos ir Maltos premjerais nelegalios imigracijos iš Afrikos šalių klausimu. Po vizito Babiš ketina susitikti su atstovais Višegrado ketvertuko, į kurį, be Čekijos, įeina Slovakija, Vengrija ir Lenkija.


Prieš savo išvykimą į Italiją Čekijos premjeras pareiškė, kad „Čekija nepriims daugiau nei vieno pabėgėlio, kurie keliasi į Europos Sąjungą per Viduržemio jūrą, nes priima žmones iš Ukrainos“.

Antradienį, rugpjūčio 28 dieną, Čekijos premjeras aplankė Romoje vyriausią vadovybę ES karinių jūrų pajėgų Viduržemio jūroje, kuri vadovauja operacijai užkertant kelią įvežimo per jūrą migrantų, visų pirma iš Libijos.


Babiš vizito dieną Milane viešėjo Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas, kuris susitiko su Šiaurės lyga partijos vadovu ir Italijos vicepremjeru Matteo Salvini. Lyderiai pareiškė apie aljanso tarp Italijos ir Vengrijos formavimą, kurio tikslas - sustabdyti nelegalią imigraciją iš Afrikos.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą