2018-08-23

Vakar iš Helsinkio sugrąžintas afganas pasiprašė Lietuvoje prieglobsčio. Vengrijoje, tokiais atvejais, pareiškimai net nepriimami



2018-08-22 11.00 val. Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos veikimo teritorijoje, Vilniaus oro uosto PKP reisu AY1101 iš Helsinkio pagal Dublino III reglamentą grąžintas Afganistano pilietis A. G. Z., gim. 1967 m., kuris 13.00 val. raštu pateikė prašymą, dėl prieglobsčio suteikimo Lietuvos Respublikoje. Asmuo patalpintas Vilniaus oro uosto užkardos prieglobsčio prašytojų patalpoje. Apie įvykį informuotas MGD PRS.

Tokie geresnio gyvenimo ieškotojai, kaip šis iš Suomijos deportuotas Afganistano pilietis, Vengrijoje yra patalpinami pasienio zonoje ir turi galimybę sugrįžti ten iš kur nelegaliai atėjo. O ateina jie iš saugių kaimyninių šalių, kur jų gyvybei negrėsė jokie pavojai. Mūsų valdžia turi imtis griežtų priemonių, kad užkirsti kelią musulmonų skverbimuisi į Lietuvą. Lietuvos kaimynės Višegrado šalys nesuteikia prieglobsčio nelegaliems imigrantams musulmonams.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą