2018-08-15

Knyga „Popiežius diktatorius“



Popiežiui Pranciškui skirta Marcantonio Colonna knyga „Popiežius diktatorius“ pasirodė vokiečių kalba. Jos anonsas skelbiamas vokiečių portale Pi-news. Tai knygos vertimas iš anglų kalbos. Originalas „The Dictator Pope“ buvo išleista 2017 metų lapkričio mėnesį Italijoje, o 2018 balandį ir Anglijoje. Knyga pasakoja apie Popiežiaus Pranciškaus istoriją, taip pat jo gyvenimo etapą iki to, kai jis tapo Romos Popiežiumi. Knygos autorius jo valdymo stilių lygina su valdymu Argentinos diktatoriaus Chuano Perono.

„Marcantonio Colonna“ - autoriaus pseudonimas. Tai katalikų admirolo pavardė, kuris kovojo Lepanto mūšyje (1571). Tikrasis knygos autorius – Maltos ordino riteris Henry Sire. 2018 metų 21 dieną Maltos ordinas sustabdė jo veiklą, paaiškėjus apie jo „The Dictator Pope“ autorystę. Anglijos katalikų leidinyje „Сatholic Нerald“ Henry Sire pareiškė, kad šis nutarimas yra neteisingas.




Pi-news rašoma, kad „tikintieji jaučia, kad kažkas ne taip su Pranciškumi,“ Katalikus neramina jo santykis su islamu, jo pasisakymai, jo transformacija, bažnyčios dogmų neigimas, noras padaryti iš bažnyčios chuntą.

„Šie jausmai, nuotaikos, pirmos neaiškios prielaidos. Dabar knygų parduotuvėse įvyko sprogimas, kurį sukurią už šių emocinių prielaidų stovintys faktai. Susidomėjimas knyga didžiulis.

Autoriaus motyvas – baimė dėl bažnyčios suskaldymo. Popiežiaus noras jo kritikams uždėti „antsnukius“. Jis pažymi, kad Pranciškus – pats nepopuliauriausias Popiežius. 2013 metais jo sekmadieninio pamokslo Švento Petro aikštėje klausė 54617 žmonių, tai 2016 metais mažiau negu 10000 tikinčiųjų.

Autoriaus interviu:



Šaltiniai:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą