2018-08-30

Ekspertas Enzo Siviero: „Morandi tiltas sugriuvo dėl teroro akto“


Italų dienratis Il Giornale cituoja 73 metų inžinierių ir avarijų ekspertą Enzo Siviero: „Aš – laisvas žmogus. Aš kartoju, kad yra tikimybė, didesnė negu penkiasdešimt procentų, kad tai buvo teroro aktas. Ir aš manau, kad po 4-5 dienų aš galėsiu patvirtinti šią prielaidą. Prokuratūra galės pasiremti mano išvadomis“.

Enzo Siviero italai vadina „žmogumi-tiltu“ už jo „neįtikėtiną specializaciją šioje srityje.“ Siviero pastarosiomis dienomis yra ginčų epicentre po to, kai savo interviu televizijos Reteventa žiniose pasakė, kad „Morandi tiltas nugriuvo dėl teroro akto.“


Rugpjūčio 15 dieną italų portalas Il Populista rašė, kad „musulmonai besidžiaugdami kraustėsi iš proto, kad Italijoje sugriuvo tiltas ir žuvo žmonės.“ Il Populista rekomendavo įeiti į Al Džazira kanalo puslapį ir pasižiūrėti musulmonų atsiliepimus į pranešimą apie nelaimę Genujoje. Ten tvyro džiaugsmas dėl šios nelaimės. Pagrindiniai komentarai tokie: „Tai Alacho ženklas dėl Italijos vyriausybės nutarimo neleisti statyti mečetes“. Portalo išvada buvo tokia: šie žmonės niekada nepajėgs integruotis Europoje. Jiems nėra ką čia veikti.



Rašytojas ir publicistas Eduardas Limonovas pagarsino versiją, kad šį tiltą susprogdino islamo teroristai, keršydami už tai, kad naujoji Italijos valdžią uždarė islamo ekspansijos į Europą maršrutą per Viduržemio jūrą.


Autoriaus žodžiais, tilto susidėvėjimo versiją (jis buvo statytas 1963-1967 metais) paneigia tas faktas, kad 2016 metais tiltas buvo rekonstruotas pagal tų metų standartus. Tokie tiltai, paprastai, tarnauja 100 metų.

Žaibo versija. Tiltas, pagal šią versiją, griuvo, nes žaibas trenkė į vieną jo atramą. Specialistų teigimu, žaibas negali sugriauti tokio gelžbetoninio tilto. Tai patvirtino Italijos transporto ministras.

„Mano nuomone, tiltą susprogdino“, - teigia Limonovas. „Susprogdinus tilto atramą būtų žybsnis, kurį liudininkas aprašė kaip žaibą“.

Toliau Limonovas rašo: „Kas jį susprogdino? Kad tai suprasti, priminsiu pastaruosius įvykius. Tik ką Italijoje į valdžią atėjo euroskeptikai ir populistai kartu su nacionalistais. Dvi stambiausios politinės organizacijos: „Lyga“ (Buvusi Lombardijos lyga) vadovaujama Matteo Salvini ir „Penkių žvaigždžių“, vadovaujama Luidži Majo.“


„Salvini tapo Italijos vidaus reikalų ministru ir tuojau pat įrodė, kad dešinioji koalicija nejuokavo, kai žadėjo išlaisvinti šalį nuo migrantų. Dauguma italų palaiko vyriausybę. Bet štai islamo teroristų tai nedžiugina, jų reakcija priešinga. Aš skaitau, kad Morandi tiltą susprogdino. Jie. Iš keršto. Baisaus keršto."

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą