2018-03-15

AfD deputatai Bundestage: Kodėl mes balsavome prieš Merkel?



Partijos „Alternatyva Vokietijai“ deputatai Bundestage partijos portale išsakė savo nuomonę, kodėl jų netenkina Vokietijos kanclere ketvirtą kartą išrinktos Angelos Merkel kandidatūra. AfD portale rašoma:


Berlynas, 2018 m. Kovo 14 d. Bundestagas šiandien išrinko Federalinę kanclerę Angela Merkel. AfD parlamentinės grupės deputatai Bundestage, Alice Weidel ir Alexander Gauland grupės vadovai kartu su partijos lyderiu Jörgu Meuthenu paaiškino, kodėl jie nebalsavo už "Merkel".

Alice Weidel sakė:

„Merkel perrinkimas yra blogas įvykis Vokietijai. Ši kanclerė ne kartą parodė, kad ji nesimoko. Jų praeities klaidos, kaip jau parodė koalicijos susitarimas, ateityje dar labiau pablogins jų klaidas. ES nepavyko. Graikija ir toliau išlieka bankrotu, o Britanija palieka Sąjungą. Vietoj to, kad, galiausiai siektume reformų, būsimoji vyriausybė nori pripompuoti dar daugiau Vokietijos mokesčių lėšų į nykstančią sistemą. Tuo pačiu metu vis daugiau valstybių nusigręžia nuo vokiečių centralizacijos politikos ir paternalizmo. Plyšiai tampa vis gilesni.

Net personalo požiūriu ji nieko neištaiso. Ji tvirtai laikos didelių praeities nesėkmių. Ursula von der Leyen ateityje gali toliau gadinti Bundesverą, o cenzūros ministras Maas, tapęs pagrindiniu diplomatu, toliau ginčyti žodžio laisvę pasaulyje.

Už taip veikiantį vyriausybės vadovą mes negalime balsuoti“.

Jörg Meuthen analizuoja:

„Merkel rinkimuose gavo 35 balsais mažiau, 399 vietų turinčioje valdančiojoje koalicijoje. Tai gera pradžia. 364 balsai, kai 355 reikalingi. Mažiau jie niekada neturėjo.

Net jei (ES) valstybėse drebulį sukelia vien mintis, kad Vokietiją dar keturis metus valdys Merkel, tačiau tikiuosi, kad nuo pat pradžių yra viltis, nes ji jau nuo pat pradžių neturi daugelio deputatų palaikymo net savo koalicijoje. Kažkas vyksta. Domino efektas prasideda nuo jūsų pasirinkimo.

Jei taip atsitinka jau per pirmąjį jos ketvirtosios kadencijos balsavimą, tai galima tik pasakyti: taip ir toliau! Jei pasiseks, tai Merkel baubo neliks“.

Aleksandras Gauland priduria:

"Merkel tęsia, kaip įprasta. Sienos lieka nesaugomos. Deportacijų skaičius netgi sumažėjo. Sunaikinus vokiečių gerovę, ji taip pat susidūrė su neapsakoma diskusija apie neaktyvų dyzeliną.
CSU gali toliau taikyti pseudokonservatyvią simbolinę politiką, kad valdyti ir raminti rinkėjus, tuo tarpu CDU ir SPD toliau vykdo Vokietijos laisvės ir gerovės išpardavimą.

Mes tiesiog dalyvaujame. Merkel dauguma nyksta jau šiandien. Mes padarysime viską, kad galėtume užtikrinti, kad jų ketvirtasis terminas baigtųsi gerokai prieš 2021 metus. Kuo greičiau, tuo geriau."




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą