2018-03-17

Nelegalai iš Afrikos praėjusią savaitę kėlė riaušes Vokietijoje ir Ispanijoje



ES atvirų sienų politika brandina socialines problemas. Praėjusią savaitę tai pasireiškė riaušėmis Vokietijoje ir Ispanijoje.

Donauwörth (Bavarija): afrikiečių nelegalų riaušės po bandymo juos deportuoti
Kovo 14 dieną policija turėjo deportuoti prieglobsčio prašytoją į Gambiją. To padaryti nepavyko dėl afrikiečių sukilimo.



Policijos duomenimis, maždaug 50 agresyviai nusiteikusių negrų pasipriešino pareigūnams. Jie laužė baldus ir pastato langus. Tik po pietų atvykus specialių dalinių pareigūnams pavyko sutramdyti riaušininkus. Buvo suimta 30 „pabėgėlių“ dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pasipriešinimo pareigūnams, užpuolimą ir įžeidimus. Keli iš jų gavo orderius skubiai deportacijai, o riaušių organizatoriai patalpinti į kalėjimą.

Tai jau ne pirmos riaušės Donauwörth. Vasario mėnesį 150 „pabėgėlių“ iš Gambijos buvo spontaniškai nutarę išvykti į Italiją traukiniu ICE, kad išvengti deportacijos. Tačiau policijai pavyko sutrukdyti pabėgimą.


Nelegalai iš Afrikos Madride kovo 15 dieną sukėlė riaušes.

Jie degino šiukšlių dėžes, medžius, automobilius, dviračius, siaubė parduotuves ir įstaigas. Policija riaušininkus tramdė guminėmis kulkomis. Riaušių pretekstu buvo nelegalo iš Senegalo Mmame Mbage (35) mirtis. Jis nelegaliai gyveno Madride 14 metų, vertėsi nelegalia prekyba. Policijos patikrinimo metu jis nepakluso pareigūnams, bėgo nuo jų, o po gaudynių numirė sustojus širdžiai. Per riaušes nukentėjo mažiausiai 20 žmonių.



Tai laukia ir mūsų, nes S.Skvernelio vyriausybė ir toliau veža Afrikos ir Azijos „pabėgėlius“ į Lietuvą. Tai nusikaltimas mūsų tautai.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą