2018-03-13

Judenratas-tokią pravardę gavo R.Šimašiaus patarėjas Danielius Lupshitzas Kovo 11 dieną (feljetonas)



Šį savo feljetoną aš iliustravau Ukrainos valdžios mylimo dailininko Aleksandro Roitburdo (Eduardo Hodos žodžiais, „patologinio iškrypėlio“) piešiniais. Perspėju, kad šis „menas“ skirtas 18+.




Kovo 11 dienai pažymėti Vilniuje įvyko gražios ir taikios Lietuvos patriotų (komunistų vadintų „buržuaziniais nacionalistais“, o liberalų - „nacistais“, „nacionalistais“, „fašistais“ ir pan.) eitynės su šūkiu „Lietuva - lietuviams“.


Taip paprasta ir suprantama: Izraelis-žydams, Ukraina-ukrainiečiams, Baltarusija-baltarusiams, Lenkija-lenkams, Vokietija-vokiečiams, o Lietuva-lietuviams. Kiekvienam sveiką protą nepraradusiam žmogui suprantama, kad kiekviena tauta turi teisę į savo tautos namus.

Todėl, matyt, šioje eisenoje dalyvavo ir ukrainiečiai, ir vokiečiai, ir amerikiečiai.

Yra ir kitokių žmonių. Jau keliolika metų kuopelė žydų reiškė nepasitenkinimą tuo, kad ir lietuviai deklaruoja savo teisę turėti tautos namus, nors patys visada pabrėžia, kad Izraelis-žydų tautos namai.

Lietuviai išdidžiai pakentė šios saujelės žydų išpuolius, užgauliojimus, provokacijas, nes visi gi supranta, kad ir žydų tautoje yra blogų žmonių, gal pasitaiko ir visiškai išsigimusių. Tokia gamta.


Tapęs Vilniaus meru, liberalas Remigijus Šimašius patarėju iš Izraelio atsikvietė Danielių Lupshitzą, kad šis stiprintų sostinės ryšius su Izraeliu ir pasauline žydija, pritrauktų čia žydų kapitalą.

Kiek žinau, žydų kapitalas ir be Lupshitzo pagalbos perėmė Lietuvos bankų sferą ir aukštąsias technologijas, o šiam ponui, neradusiam čia darbo, o tik radusiam Lietuvoje atlyginimą, liko „atsakingiausias“ baras – kurstyti antisemitizmą. Ką jis lyg šiol sėkmingai ir darė.



Bet štai Kovo 11 dieną, vos kelioms savaitėms nuo Purimo, persų genocido dienos šventimo, kai žydams leidžiama prisigerti, ko gero ne visai išsipagiriojęs Danielius Lupshitzas, Kovo 11 dieną, apsirengęs savo maskaradiniu garderobu, atvyko į Vilniaus Katedros aikštę, kad sutrukdyti „Buržuazinių nacionalistų“ eisenai, vykstančiai su šūkiu „Lietuva - lietuviams“. Jis tai ir ketino daryti. Eisenos dalyviai jį net pavadino „Judenratu“.

Kovo 12 dieną LNK televizija KK2 laidoje parodė siužetą, kuriame apie šią jo pravardę kalbėjo ir pats Danielius Lupshitzas.


Judenratas (žydų taryba) – Antrojo pasaulinio karo metais administracinis žydų savivaldybės organas, kuris vokiečių okupacinės valdžios iniciatyva per prievartą buvo kuriamas kiekviename žydų geto, kad vykdytų nacistų valdžios nurodymus.

Aš gavau iš JAV gyvenančio rašytojo Valdo Anelausko laišką, kuriame jis stebisi, kad lietuvių patriotų eitynėse ėmė dalyvauti žydai. „Kas pas jus vyksta?“, - klausė Valdas Anelauskas.

Aš manau, kad buvo taip. Danielius išgirdo Jahvės balsą, kuris pasakė: „Danieliau, tu „judenratas“. Po šio perspėjimo jis nedelsiant atsistojo pirmoje demonstrantų eilėje ir nešė transparantą „Lietuva - lietuviams“.


Aš įžiūriu šioje D.Lupshitzo rokiruotėje ir dar vieną priežastį – Ukrainos atstovų dalyvavimą eitynėse.

Visų Ukrainiečių patriotinių organizacijų sponsoriai Ukrainoje yra žydų oligarchai Kolomojskis, Abramovičius ir t.t., kurie buvo 2014 metų valstybės perversmo organizatoriai, kurie finansuoja judėjimą „Femen“, vadovauja Europos žydų parlamentui, įsikurusiam ES parlamento patalpose. Kuris iš šių parlamentų svarbesnis – klausimas.

Kas nori plačiau sužinoti apie Ukrainos oligarchato poveikį į šios valstybės gyvenimą, rekomenduoju susipažinti su buvusio ilgamečio Charkovo liberalios žydų bendruomenės vadovo Eduardo Hodos publicistika (http://hodos-video.com/).

O kokia puiki nuotrauka: Danielius, apsigaubęs Izraelio vėliava, eitynių centre. Kaip tai primena Ukrainos dailininko A.Roitburdo drobę!


Tokia mano versija. Aš galiu ir klysti, žmogiška tai.

P.S.

Mano pasiūlymas: nuo šiol Vilniaus savivaldybę vadinti judenratu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą