2018-03-03

Tafel labdaros organizacijos vadovas Jochen Brühl : „Tegul Merkel maitina pabėgėlius“. 66% vokiečių pritarė tokiam sprendimui



Praėjusią savaitę Vokietijos kanclerė Angela Merkel sukritikavo labdaros organizaciją Tafel kuri atsisakė maitinti „pabėgėlius“. Paaiškėjo, kad „Merkel svečiai“ gaunamus iš Vokietijos valdžios pinigus siunčia į savo kilmės šalis, o maitinasi vokiečių labdaros organizacijų sąskaita. Tuo tarpu vokiečiai, skursta ir badauja, nes „pabėgėlių“ atžvilgiu yra diskriminuojami, jiems nebelieka ir labdaros, kurią suvalgo „pabėgėliai“. Dar viena Tafel reakcijos priežastis - „pabėgėlių“ agresyvumas.


Tafel labdaros organizacijos vadovas Jochen Brühl pareiškė: „Mes nepriklausome nuo kanclerės, tuo labiau, kad situacija, kuri šiuo metu susiklostė šalyje yra jos politikos pasekmė“.

Brühl taip pat pasakė, kad Merkel neturi supratimo, kas vyksta Tafel viduje ir kokia iš tiesų situacija su migrantais.

„Tegul dabar vyriausybė rūpinasi tais, kuriems daugiau mes negalime padėti. Tai ne mūsų uždavinys gerinti visuomenės paveikslą. Tegul dabar Merkel maitina pabėgėlius“.

Savo interviu Merkel pareiškė, kad negalima skirstyti žmones į kategorijas ir spręsti, kam padėti, o kam ne. Praėjusią savaitę Tafel tema buvo Nr.1 Vokietijoje.

Organizaciją ginti stojo Laisvoji demokratų partija (FDP) ir Alternatyva Vokietijai (AfD) partijos. FDP narys Michael Theurer pasakė: „Merkel negali spręsti apie situaciją Esene, būdama Berlyne“.

Eseno Tafel filialas ne vienintelė visuomeninė organizacija, kuri nutraukė pagalbą užsieniečiams. Jau pusę metų tokios politikos laikosi Marlyje, Šiaurinis Reinas Vestfalija. Ši organizacija atsisakė padėti vienišiems vyrams užsieniečiams.


AfD pirmininkė Alisa Weidel apie šią situaciją

AfD pirmininkė Alisa Weidel pasakė, kad Tafel aptarnauja klientus tiktai su vokiškais pasais, todėl prieš šią organizaciją pradėtas puolimas. „Keli automobiliai ir pastatai buvo pakenkti su grafičiais.“

Weidel pasakė: „Kodėl prieglobsčio prašytojai, kurie jau gauną iš mokesčių mokėtojų pilną išlaikymą, apie ką dauguma Vokietijos pensininkų gali tik svajoti,“ turi gauti paramą dar ir iš labdaros organizacijų? Jos nuomone, šie žmonės pinigines lėšas siunčia į savo tėvynę, todėl jiems skiriama pagalba nepasiekia savo tikslo.

Weidel pareikalavo: „Pagal pagrindinį įstatymą Vokietija turi pareigą finansuoti tikruosius pabėgėlius – garantuoti jiems orų būstą. Tai turi vykti išimtinai iš pašalpos lėšų, įskaitant maitinimą. Vokietija, pagaliau, turi vykdyti deportavimą tų, kurių paraiškos prieglobsčiui buvo atmestos.“


Die Welt: daugumas vokiečių palaiko Tafel sprendimą

Reprezentatyvi visuomenės nuomonės apklausa, kurią atliko Civey institutas die Welt užsakymu, parodė, kad 66% vokiečių pritarė Tafel sprendimui nemaitinti „pabėgėlių“. 27% respondentų nepritarė tokiam sprendimui.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą