2018-03-30

Popiežius Panciškus: pragaro nėra


Popiežius Pranciškus Italijos laikraščio „La Repubblica“ steigėjui, 93 metų ateistui ir filosofui Eugenio Scalfari, pareiškė, kad pragaro nėra.



„Tie, kas atgailauja, gauna atleidimą. Jų nebaudžia. Tie, kas nenori atgailauti, tiesiog išnyksta. Pragaro nėra. Tik nuodėmingų sielų išnykimas“, – pareiškė Romos-katalikų bažnyčios vadovas interviu "La Repubblica", kuris pasirodė kovo 28 dieną.

Tuo tarpu Vatikane paneigė tokius pareiškimus. Pažymima, kad tokie Popiežiaus pareiškimai prieštarautų katalikų mokymui.

„Katalikų bažnyčios mokymas patvirtina pragaro egzistavimą ir jo amžinumą“, – citavo Vatikane universalų katalikų mokymą.

Ryšium su tuo Eugenio Scalfari buvo apkaltintas netinkamu bažnyčios vadovo žodžių perteikimu.


Breitbart rašoma, kad Scalfari draugauja su popiežium Prancišku ir nesenai buvo su juo susitikęs. Po to jis parašė ilgą istoriją, kurios pabaigoje buvo klausimai ir atsakymai į juos.

Po šio straipsnio Vatikanas padarė pranešimą, kuriame teigiama, kas autorius neteisingai atspindėjo tai, ką sakė popiežius, kad tai yra „rekonstrukcija“, neteisinga „švento tėvo žodžių transkripcija “.

Tai ne pirmas skandalas kilęs dėl popiežiaus Pranciškaus veiklos. Jam priekaištaujama, kad jis neatstovauja Kristaus bažnyčios.

Nuorodos:

Ankstesnės publikacijos apie popiežių Pranciškų: 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą