2018-03-26

Zigmas Vaišvila: Grybauskaitė – melagė, ji klastoja dokumentus (video)



Signataro Zigmo Vaišvilos spaudos konferencija seime. Apie šią spaudos konferenciją „Respublika“ rašo:


Šiandien, prieš Valstybiniam saugumo departamentui (VSD) skelbiant naujausias grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą, signataras Zigmas Vaišvila paskelbė skandalingą faktą – jau dvejus metus Lietuvos specialiosios tarnybos kratosi atsakomybės imtis tirti, kokią grėsmę nacionaliniam saugumui daro pati Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.


Dėl šio fakto išaiškinimo Z.Vaišvila dar 2016 m. kovo 31 d. kreipėsi į Seimą, generalinį prokurorą, VSD ir  Antrojo operatyvinių tarnybų departamento vadovus. Signataras pateikė Rusijos Federacijos URM ir ambasados Lietuvoje atsakymą į jo klausimą dėl ponios D. Grybauskaitės darbo mėnesių 1991 m. TSRS ambasadoje Vašingtone, JAV. Rusija atsisakė pateikti informaciją apie Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę, nes ji iki šiol yra ne tik Rusijos valstybės federaliniais įstatymais saugomas subjektas.

Signataras atkreipia dėmesį, kad prezidentė D. Grybauskaitė net VRK savo pasirašytose 2009 m. ir 2014 m. kandidato į Respublikos Prezidentus rinkimų anketose pateikė prieštaringus ir žinomai melagingus duomenis apie save dėl priklausymo LKP ar TSKP perversmo prieš Lietuvą organizavimo metu. Prezidentė D. Grybauskaitė, siekdama nuslėpti savo siuntimą į JAV TSRS siuntimu 1991 m. ir darbą TSRS ambasadoje JAV, 2014 m. net pakeitė savo biografiją – nurodė, kad JAV ji buvo ne 1991 m., o 1992 m. 1999 m. Lietuvos vyriausybė gavo JAV nurodymą per 24 valandas išsiųsti iš JAV antrąjį pagal rangą Lietuvos ambasados JAV asmenį – p. Dalią Grybauskaitę.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą