2018-03-18

Rotšildų „Monsanto“ apvoginėjo neįkainojamą Rusijos sėklų kolekciją



Nekarūnuotiems pasaulio valdovams Rotšildams, statantiems pasaulinę koncentracijos stovyklą, priklauso biotechnologijos gigantas „Monsanto“, kurio tikslas - monopolizuoti planetos maisto išteklius. Tam kuriamos augalų kultūros, kurių vartotojai negali patys padauginti. Sėklas ir trąšas jie priverčiami pirkti iš Rotšildų valdomos „Monsanto“. Panorėjus, galima ir neparduoti, o tada – badas.



Rotšildų ir jų sėbrų sugriauta TSRS, suskilo į „suverenias“ respublika, neturinčias suvereniteto. Rusiją ne išimtis. Rotšildai užgrobė Rusijos centrinį banką, didžiausią valstybinį banką „Sberbank“, daugumą Rusijos mineralinių gavybos įmonių.


Rusijos spaudoje pasirodė pranešimas, kad Rotšildų „Monsanto“ pagaliau „padėjo akį“ ir ant unikalios Vavilovo sėklų kolekcijos, tiksliau, ant to, ko jų agentai dar nespėjo pavogti ir išvežti į užsienį iš šio Rusijos lobio. Augalų sėklų kolekcija vertinama 8 trilijonais dolerių.

Portalas „Katiuša“ iš patikimų šaltinių sužinojo, kad jau keli metai Visos Rusijos augalininkystės  N.I. Vavilovo vardo instituto Peterburge direktorius Nikolajus Dziubenko vagia šioje kolekcijoje esančias augalų sėklas ir išveža jas į užsienį. Be pavogtų sėklų dar buvo ruošiam išsiųsti 2,5 tūkstančiai unikalių augalų sėklų.

N.I. Vavilovo kolekcija yra unikali. Ji pradėta rinkti prieš 114 metų, nuo 1904 metų. Net karo metais, kai vokiečių blokados metu iš bado mirė 600000 Peterburgo (Leningrado) gyventojų, tarp jų ir 12 šio instituto darbuotojų, nebuvo suvalgyta nei viena kolekcijos sėkla.



Nuo 1923 iki 1940 metų akademikas N.I.Vavilovas ir kiti instituto darbuotoja surengė 180 ekspedicijų, iš jų 40 – į 65 užsienio šalis. 1940 metais kolekcijoje buvo 250 000 sėklų pavyzdžių. Kolekcija tapo stambiausiu genų banku pasaulyje, garantuojančiu Rusijos maisto išteklių saugumą. Čia saugoma daug kultūrų, kurių šiuo metu nebėra gamtoje. Analogiškos kolekcijos užsienyje pradėtos kurti tiktai praėjusio šimtmečio septintame dešimtmetyje. Tuo metu natūralios sėklos jau buvo susilpnintos dėl technogeninių faktorių poveikio. Todėl autentiškos veislių sėklos liko tiktai Rusijoje.

Pagrindinis sėklų saugyklos Špicbergene sponsorius yra „Monsanto“. Ji labiausiai pasaulyje suinteresuota monopolizuoti sėklininkystę, natūralias sėklas pakeisti savo transgeniniais ir užpatentuotais surogatais. Tuomet GMO sėklų šaltiniu taps vienintelė „Monsanto“.

JAV „Monsanto“ kontroliuoja 80 procentų genetiškai modifikuotų kukurūzų rinkos, 93 procentus transgeninės sojos rinkos. Jai priklauso 40 procentų tradicinių JAV augalų kultūrų rinkos,  20 procentų viso pasaulio sėklų rinkos.

Vavilovo kolekcijos išvogimas vyko prisidengiant mainais, kurie neekvivalentiški ir jų vertė yra su koeficientu 1:10.

Rusijos mokslininkai ir visuomenė kreipėsi į kompetentingas institucijas, kad šio neįkainojamo Rusijos nacionalinio turto vagystė būtų sustabdyta.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą