2018-03-04

Mums svarbūs parlamento rinkimai Italijoje: ar bus užsuktas juodas migracijos kranas?



Šiandien Italijoje vyksta parlamento rinkimai. Bus išrinkti 630 deputatai ir 315 senatorių. Rinkimų punktai atidaromi 7:00 ir uždaromi 23:00. Rinkimuose į parlamentą italai turi teisę balsuoti nuo 18 metų amžiaus, į senatą nuo 25 metų.


Paskutinės apklausos rodo, kad 36,5% remia dešiniojo centro bloką (žiūr. nuotrauką). Į jį įeina Silvijo Berluskoni „Italija, pirmyn“, Mateo Salvini „Šiaurės lyga“. Prie jų šliejasi ir „Italijos broliai“, turinti apie 5% rinkėjų palaikymą, kuriuos į rinkimus veda Giorgia Meloni. Šis blokas pasisako už referendumą dėl Italijos buvimo ES sudėtyje.


Dar 28,6% rinkėjų pasirengę balsuoti už judėjimą „Penkios žvaigždės.“ Tai, greičiausiai, globalistų projektas, skirtas rinkėjų kvailinimui, kurio įkūrėjas neva komikas Beppe Grillo, o prieš rinkimus į partijos lyderius iššoko toks ilališkas Makronas, 30 metų Luigi di Maio.

Italiją prie kolapso slenksčio atvedusių social-demokratų šansai rinkėjų vertinami menkai. Jų koalicija turi 22% rinkėjų palaikymą.

Europos Komisijos pirmininko Žano Klodo Junkerio žodžiais, reikia ruoštis „blogiausiam scenarijui“ Italijoje, parlamentui, kuris nebus pajėgus priimti sprendimus.

Socialinė-ekonominė padėtis

Valstybės skola yra 130 BVP. Bedarbystė šalyje viršija 11,7 %, jaunimo iki 25 metų – 30%. „Eurobarometro“ duomenimis 60% italų yra nepatenkinti demokratijos padėtimi šalyje. Ekonomikos augimas 2%. Tai blogiausias 2017 metų rezultatas ES. Kiekvienais metais į Italiją atvyksta po 100000 nelegalių imigrantų. 2017 metais Austrija, Šveicarija ir Prancūzija uždarė savo sienas su Italija imigrantams.

Šiuo metu Italijoje yra 650000 nelegalių imigrantų, 5% iš kurių turi teisę čia būti, nes yra tikri pabėgėliai, likę – ekonominiai migrantai.

Berluskonio koalicija pasisako už atsisakymą nuo euro ir 600000 afrikiečių deportaciją iš šalies, sienų apsaugą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą