2018-03-14

Salvini: ES griovėjai sėdi Europos Komisijoje



Partijos „Šiaurės lyga“ pirmininkas ir kandidatas į Italijos premjero postą Matteo Salvini antradienį Strasbūre pareiškė, kad centro-dešinės vyriausybės prioritetu bus ES sutarčių peržiūrėjimas.


Atsisveikinimo spaudos konferencijoje Europos parlamente Salvini, kuris buvo eurodeputatu, pasakė: „Peržiūrėjimas europinių sutarčių bus prioritetu; ramiai, taikiai“.

Jis pabrėžė, kad būsima vyriausybė priešinsis ES direktyvoms dėl bankų, Bolkesteino direktyvai dėl rinkos aptarnavimo, prieš agrarinę ir prekybos politiką, o taip pat susitarimus, proteguojančius stambius koncernus.

Be to, Salvini pareiškė, kad jeigu bus būtina, tai jis kvestionuos ES nurodomą laikytis 3 procentų BVP biudžeto deficito slenksčio.

Aš gi sakiau, kad su džiaugsmu gerbsime 3% slenkstį, kuris yra dalis taisyklių, - paaiškino jis.

Mes padarėme paraišką tam, kad jeigu reikės mes rasime papildomų lėšų, tai tada „mes lengvai vykdysime derybas su Briuseliu, kad gerbti Italijos būtinybes“.

Euras lieka neteisinga valiuta. Negali būti ir kalbos apie vienašališką, nelauktą atsisakymą nuo jo, bet mūsų specialistai dirba ties planu B, jeigu iš Briuselio sklis tik prieštaravimo žodžiai, - pasakė Salvini.

Kalbėdamas apie vyriausybės formavimo ąlygas Salvini pareiškė, kad vyksta darbas ties programa, kuri apima ir įdarbinimo klausimus.

Tai programa ne tik partijoms, bet ir parlamentui, - pasakė jis.

„Jeigu mes turėsime daugumą šios programos vykdymui, aš priimsiu pareigas ir garbę vadovauti“, - pažymėjo Salvini. Jo žodžiais, ji neis į koaliciją su bet kuo, kas pralaimėjo.

Politikas atmetė galimybę sudaryti koalicijos sutartį su šiuo metu valdančia Demokratų partija. „Aš negaliu sudaryti aljanso su tais, kas blogai valdė paskutiniaisiais metais“, - pasakė jis. „Neįsivaizduoju bendros koalicijos su buvusiu premjeru ir buvusiu PD partijos lyderiu Matteo Renzi ir dabartiniu ministru pirmininku Paolo Gentilonie“.

Kalbėdamas apie galimą valdymą su Penkių žvaigždžių judėjimu, kuris per kovo 4 dienos rinkimus buvo pirmas, ir taip pat nori formuoti savo kabinetą, Salvini pažymėjo: „Programos labai skirtingos, laimėjo centro koalicija“.

Mūsų tikslu yra centro dešinė, su centro dešinės programa, o toliau pagyvensim, pamatysim, - pasakė Lygos vadovas.

Salvini pareiškė, kad būsimas kabinetas turės gerus santykius su Rusija.

Kalbėdamas apie migracijos politiką, pareiškė, kad esant Lygai Italijos vyriausybėje sumažės atvykstančių imigrantų, ir didės jų deportacija.

Europa negali būti paversta didele pabėgėlių stovykla.

„Priimti tuos, kas bėga nuo karo – taip, išlaikyti milijonus žmonių, kurie neša karą į Europą – ne“.

Salvini pasakė, kad „Europos politika atėmė iš mūsų teisę į ateitį ir viltį“.

Aš galvoju, kad griovėjai-tai žmonės, kuriuos šiuo metu sėdi Europos Komisijoje, - papildė jis.

Tikiuosi, kad italų balsavimas yra pranašas kitoms šalims, - pareiškė Salvini.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą