2018-03-31

Neokonai galutinai užgrobė Vašingtoną


Pompeo, kaip valstybės sekretorius, Boltonas, kaip Trampo patarėjas nacionalinio saugumo klausimams, taip baigtas neokonų JAV valdžios užgrobimas. Naujos sudėties prezidento administracija yra rimta kliūtis tarptautinei taikai ir stabilumui. Tai reiškia didesnę agresiją ir neokonų triumfą prieš socialinį teisingumą.




Ko kaukti ateityje? Stephen Lendman portale „Globas Research“ kovo 24 dieną rašo (sutrumpinta):

Karas Sirijoje paaštrės, greičiausiai įvyks JAV konfrontacija su Rusija.
Branduolinė sutartis su Iranu arba pasmerkta, arba, greičiausiai, bus apribota Vašingtono.
Еuropos sąjungą privers dar labiau nusilenkti JAV.
Santykinai ramus Ukrainos periodas pasibaigė ir dabar bet kuriuo momentu jis gali peraugti į daug stambesnį Kijevo karą Donbase, su tiekiama JAV sunkiąja ginkluote ir apmokymais, kas agresiją skatinimas.
Kim Džonguno/Trampo susitikimas greičiausiai nieko neišspręs ir nepavyks atsitraukti nuo prarajos krašto Korėjus pusiasalyje.
Tai vėl įrodys, kad Vašingtonu niekada negalima pasitikėti, jo įsipareigojimai nuosekliai sulaužomi, kada jie prieštarauja jo imperiniams tikslams.
Galimas prekybos karas su Kinija bus ypatingai destabilizuojantis, griaunantis abiejų šalių ir pasaulio ekonomikas.
Tolimesnės ES ir JAV sankcijos ir kitos dar griežtesnės priemonės, bus panaudotos ryšium su Skripalių byla. Bus eskaluojami bandymai izoliuoti Rusiją ir sukelti ekonominę žalą – nežiūrint į tai, kad vakarų šalys žino, kad Maskva neturi jokio ryšio su tuo, kas įvyko.
Thereza May numato griežtas priemones prieš Rusiją dėl incidento. Taip pat elgsis ir kitos ES šalys ir Vašingtonas.
Neokonai, paėmę į savo rankas JAV užsienio politikos valdymą, neleidžia principams ir įstatymui kompromituoti savo imperinius tikslus.
Thereza Mey pasiūlė angelai Merkel ir Emanueliui Makronui skaityti „rezultatus“ britų tyrimo Skripalių byloje „patikimais ir pagrįstais“, nepaisant to, kad britų pretenzijos yra visiška nesąmonė.
Pasaulio arenoje Trampas yra įkaitu neokonservatyvizmo jėgų, kontroliuojančių jį. Santykiai su Rusija, Kinija ir kitomis suvereniomis šalimis pablogėjo.
Neįsivaizduojamas branduolinis karas tapo tikrove. Vienintelis variantas Rusijai yra jos sąjunga su Kinija ir kitais sąjungininkais. Dabar ji neturi jokių galimybių pagerinti savo santykius su Vašingtonu ir Didžiąja Britanija.
Vokietijos ir Europos priklausomybė nuo Rusijos energetikos teikia tik silpnas viltis situacijos regione pagerėjimui.
Taikos ir stabilumo perspektyvos, atrodo miglotos. JAV ir Rusijos priešprieša gali peraugti į atvirą konfliktą.
Pasirengimas konfliktui turi būti pagrindiniu Maskvos prioritetu, atsižvelgiant į realų pavojų, su kuriuo ji susiduria.

Prieš savaitę pateikta Lendman analizė daug kuo pasitvirtino. Kvailystė su Skripaliais tęsiasi. Labai blogai Lietuvai, kad mes esame „pafrontės valstybė“ (H.Klinton pasisakymas), o mūsų marionetinė valdžia nieko nedaro, kad mums nebūti toje „pafrontėje“, nekariauti svetimuose karuose, kurie lietuvių tautai gali atnešti tiktai pražūtį.

Tęsinyje: Boltono paskyrimas įrodo, kad Trampas yra šantažuojamas.
http://lebionka.blogspot.lt/2018/04/boltono-paskyrimas-irodo-kad-trampas.html



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą