2018-03-23

Izraelis pradėjo tyrimą dėl asmeninių vartotojų duomenų nutekinimo iš Feisbuko



Izraelio teisingumo ministerija pradėjo tyrimą dėl asmeninių duomenų nutekinimo iš „Feisbuko“, rašoma Izraelio portale 9tv. Norima ištirti, ar nebuvo pažeistos Izraelio piliečių teisės, nes perduoti asmens duomenis galimas tik esant vartotojo sutikimui.



Pažymima, kad analogiškus žingsnius žengė Vokietijos teisingumo ministerija, kuri jau paprašė „Feisbuko“ vadovybės dėl susitikimo. Ji nori įsitikinti, kad 30 milijonų šio socialinio tinklo vartotojų iš Vokietijos duomenys nebuvo nutekinti.

Tyrimą prieš „Feisbuką“ yra pradėjusi JAV vyriausybės Federalinė prekybos komisija. Bloomberg duomenimis, jei JAV Federalinė prekybos komisija nustatys, kad „Feisbukas“ pažeidė įstatymus, jis privalės išmokėti po 40000 dolerių baudą už kiekvieną vartotojo paskyrą.

Tuo pat metu Britų parlamentas nusiuntė užklausimą Markui Cukerbegui, kad jis duotų parodymus tyrime dėl „Cambridge Analytica“veiklos. Ši įmonė parėmė Donaldą Trampą per prezidento rinkiminę kompaniją 2016 metais ir surinko informaciją apie asmeninius 50 milijonų tinklo vartotojų duomenis be jų žinios.

Informacija buvo renkam programos thisisyourdigitallife pagalba. Ją sukūrė išeivis iš Moldavijos, Kembridžo universiteto psichologijos profesorius Aleksandras Koganas, kuris iš Rusijos vyriausybės yra gavęs grantus tyrimams.

Viso šio skandalo fone „Feisbukas“ neteko 8% savo kainos. Kompanijos įkūrėjas Markas Cukerbergas prarado virš 6,06 milijardo dolerių. Jis prisiekinėja, kad ateityje tai nepasikartos. Panašiai jis prisiekinėjo BBC prieš 10 metų.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą