2018-03-07

Estai nenori „pabėgėliams“ nuomoti būstų



Estai nenori nuomoti savo būstų „pabėgėliams“ iš Sirijos ir Eritrėjos, rašoma KP. Rinkoje yra mažai būtų tinkamų didelėms „pabėgėlių“ šeimoms, o ir esamų estai nenori nuomoti atėjūnams.


Estai nepatikliai žiūri į šiuos ekonominius migrantus, kurie pasitaikius pirmai progai, bėga į turtingesnes ES valstybes. Iš 188 į Estiją pagal ES relokacijos kvotas perkeltų „pabėgėlių“, 95 jau spėjo pabėgti.

Lilę Estijoje „pabėgėliai“ neužsitarnavo geros reputacijos. Vieni iš jų pabėgo nesusimokėję už būstus, o du į Estiją perkelti sirai pasikėsino į savo žmonų gyvybę.

Koks kvailys po viso to ryšis šiems laukiniams žmonėms patikėti savo turtą?

Estai priešinasi „pabėgėlių“ perkėlimui į Estiją. Juos į Europą pasikvietusi Angela Merkel pernai rugsėjo pabaigoje buvo Estijos parlamentarų nušvilpta.

Taline vykusiame ES valstybių vadovų susitikime, kaip rašė die Welt, „kelios dešimtys Estijos parlamento dešiniųjų partijų atstovų (Merkel) pasitiko su plakatais, garsiais šauksmais ir švilpimu prieš konferenciją šalies sostinėje Taline“. Taip buvo protestuojama prieš kanclerės Angelos Merkel pabėgėlių politiką. „Mes protestuojame prieš valdžios užgrobimą Briuseliu, kuris yra Berlyno politikos vykdytojas“, - pasakė Estijos konservatorių liaudies partijos atstovas Martin Helme.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą