2018-03-13

Orbanas: pinigus galima išleisti arba investicijoms, arba imigracijos valstybės kūrimui ir migrantams




Kovo 11 dieną Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pasakė, kad Vengrija turi du kelius: tapti „imigracijos šalimi“ ir biudžeto lėšas leisti imigrantų išlaikymui, arba šitas lėšas panaudoti investicijoms ir stiprinti valstybės ekonomiką.



Orbanas pabrėžė, kad imigracija sukuria problemas net Austrijai ir Vokietijai, kurios yra pasaulio ekonomikos liūtai, o Vengrija nėra pajėgi atlaikyti šį krūvį.

„Mes turime planus, pavyzdžiui, vystant Goedoelloe, bet mes galime pinigus išleisti čia, arba sukurti imigracijos valstybę imigrantams“, - pasakė Orbanas savo interviu regioninei televizijai „Regio Plusz“ Goedoelloe mieste, esančiame 30 kilometrų nuo Budapešto.

Vyriausybės spaudos sekretorius Bence Tuzson kovo 10 dieną pasakė, kad imigracijos kainą teks sumokėti vengrams, nes pagal Briuselio koncepciją kiekvieno imigranto išlaikymui reikės išleisti po 29 tūkstančius eurų per metus. Orbanas tą pačią dieną pažymėjo, kad šiuos pinigus tikslinga išleisti Vengrijos labui, Vengrijos jaunimui, vengrų pensininkams, vengrų miestams, o ne atvykstantiems iš svetimų kraštų migrantams. Ji pabrėžė, kad artėja parlamento rinkimai, per kuriuos spręsis, ar Vengrija turės „nacionalinę vyriausybę“, kuri apsaugos šalį.

Vengrijos premjero žodžiais, yra tiesioginė grėsmė, kad šalis bus transformuota į „migracinę valstybę“. Jo nuomone, vis aiškiau matyti, kokie yra Briuselio kėslai.

Orbanas palietė ir Amerikos finansistą Džordžą Sorošą, kurį Vengrijos valdžia kaltina siekiu į Europą atvežti milijonus migrantų. Orbano žodžiais, „Sorošo imperija“ siekia paversti Europą į „migracijos kontinentą“, ir susidoroja su kiekvienu, kas stovi jam ant kelio: ne tiktai su Vengrija, bet ir su Čekija ar Slovakija.

Orbanas perspėjo, kad kai kurie yra suinteresuoti tuo, kad Vengriją užplūstų imigrantai ir, kad ji taptų panaši į daugelį didžiųjų vakarų miestų.

Jis pasakė: „aš nenoriu to Vengrijai. Savo vaikams irgi nenoriu (...), kad jiems tektų gyventi tokiame pasaulyje, kurį valdo migracinė politika ir migracija“.

Premjera nurodė, kad vakarų Europos šalyse, ir ypač dideliuose miestuose, išaugo nusikalstamumas, ypač prieš moteris.

„Aš nesuprantu, kodėl mes turime pasirinkti tokią ateitį“, - pasakė Orbanas ir pažymėjo, kad Vengrija yra saugi ir turinti jos piliečių nustatytą tvarką.

Vengrijoje toliau vyksta priešrinkiminė kompanija, kurioje apklausos pirmenybę teikia nuo 2010 metų šalį valdančiai premjero Orbano koalicijai, į kurią įeina konservatyvi Fides ir Krikščionių-demokratų liausies partija (KDNP). Šios partijos turi milžinišką pranašumą prieš opoziciją.

Tyrimo centro Nezoepont apklausos parodė, kad šią koaliciją remia 52 procentai rinkėjų. Opozicinę partiją Jobbik, tuo tarpu, remia vos 17% rinkėjų.

Nuoroda:
https://wpolityce.pl/swiat/385413-orban-pieniadze-mozemy-wydac-albo-na-inwestycje-albo-na-zbudowanie-panstwa-imigracyjnego-dla-migrantow






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą