2018-03-22

Ar galima pasitikėti Feisbuku? (video)


Pasaulyje plečiasi judėjimas pašalink Feisbuką #DeleteFacebook, krito jo akcijų kursas, po to, kai paaiškėjo, kad 50 milijonų Feisbuko vartotojų duomenys pateko į Cambridge Analytica rankas.


„Feisbukas paprašė mūsų pasidalinti mūsų duomenimis, dalintis mūsų gyvenimo įvykiais savo aikštelėje... jie nežino, kas vyksta su jų duomenimis. Gali jie pasitikėti Feisbuku?“ - tokį ir kitus klausimus „įtakingiausiam pasaulio žydui“ Markui Cukerbergui uždavė CNN korespondentė Laurie Segall.


Cukerbergas užtikrino, kad duomenų saugumas „vienas pagrindinių dalykų“ ir „Mes ruošiamės sukurti instrumentą, kur bet kas galės užeiti ir pažiūrėti...“

JAV portalas Zerohedge primena skaitytojams 2009 metus, kada BBC paklausė Marko Cukerbergo „Ar Facebook kada nors parduos savo vartotojų asmens duomenis.“

Jo atsakymas? „Ne! Žinoma, ne“.

Tai ar galima pasitikėti Facebook?

Iš Feisbuko lankytojai ėmė masiškai bėgti po 2018 metų kovo 17 dienos, kai The New York Times pranešė apie 50 milijonų vartotojų duomenų nutekinimą.

The New York Times duomenimis, 2014 analitinė kompanija Cambridge Analytica gavo iš Roberto Merserio 15 milijonų investiciją, kad sukurti instrumentą reklamos platinimui Feisbuke prieš JAV prezidento rinkimus. Cambridge Analytical sukūrė programą, kuri Feisbuko lankytojų klausdavo apie jų ir jų draugų asmeninius duomenis. Tokiu būdu 270 tūkstančių žmonių, kurie instaliavo šią programą, suteikė prieigą prie 50 milijonų vartotojų duomenų.

„Pašalinti ir užmiršti“. Feisbuko vartotojai ir toliau šalina savo paskyras.

Man to net nereikia daryti, nes aš nuolatos jaučiu Cukerbergo totalitarinę cenzūrą ir esu nuolatos blokuojamas. 

Prieš kelis metus į kadrą pakliuvo Cukerio kompiuteris su užklijuota video kameros „akute“. Aš supratau šią jo žinutę teisingai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą