2018-03-25

Stiprūs Orbano žodžiai: geriausia priemone prieš „Sorošo tinklą“ yra demaskavimas. Jūs turite parodyti, ką šios organizacijos nori pasiekti


Svarbiausia reikšmė balandžio 8 dienos parlamento rinkimų yra tai, ar Vengrija taps imigracijos šalimi, ar jai pavyks išsaugoti saugumą, gyvenimo stilių ir europinę kultūrą, - pasakė sekmadienį premjeras Viktoras Orbanas radijui Kossuth.



Orbano žodžiais, dėl migracijos auga terorizmo grėsmė ir blogėja visuomenės saugumas. Tai nepriimtina, kad imigracija sukurtų pavojų vienam iš pamatinių europinės kultūros akmenų, tai yra moterų lygybei.

Premjeras pabrėžė, kad Vengrijos nuomone, Europa jau perpildyta, kad reikia ginti sienas, o migrantų neįsileisti į žemyną. Jis pareiškė nuomonę, kad jei pasibaigs neteisėta migracija, tai nieko nereikės perkėlinėti ir ES išsivaduos iš ginčų apie kvotas.

Orbano nuomone, Briuselis nori leisti reikšmingą dalį europinių pinigų migrantams, o pagal naują pasiūlymą Vengrija pirmame ture priims 10 tūkstančių migrantų. Pagal Briuselio koncepciją kiekvieno jų išlaikymui reikėtų išleisti 29 tūkstančius eurų. Šios išlaidos sumažintų – kaip įsitikinęs vyriausybės vadovas, – didelėmis pastangomis pasiektus ekonominius rodiklius.

Premjeras skundėsi Vengrijos opozicinėmis partijomis, kad jos vykdo iš Vengrijos kilusio amerikiečių finansisto Džordžo Sorošo užsakymus ir skaito, kad apie migracijos problemą nereikia kalbėti. Vengrijos valdžia jau keleta metų vykdo intensyvią kompaniją prieš Sorošą ir apkaltino ji siekiant atvežti į Europą milijonus migrantų.

Orbano žodžiais, jėgos, kurios stovi už opozicinių partijų žino, kad jų realūs tikslai prieštarauja žmonių valiai, ir todėl jos slepiasi už sprendimų priėmimo centrų Briuselyje. Geriausia priemone prieš „Sorošo tinklą“ yra demaskavimas: būtina parodyti, ko siekia šios organizacijos. Todėl po rinkimų jas reikia padaryti skaidriomis ir uždrauti skatinti migraciją.

Orbanas pastebėjo, kad negalima neteisingai atsakyti į migracijos grėsmę. Jis pabrėžė, kad šios grėsmės nebus įvykdytos, jei Vengrijos rinkėjai pasitikės dabartine vyriausybe.

Preliminari rinkėjų apklausa prognozuoja nuo 2010 m. esančios valdžioje Fidesz ir Krikščionių demokratų partijos (KDNP) vyriausybinės koalicijos pergalę. Pagal antradienį paskelbtą "Zavecz" tyrimą, už "Fidesz-KDNP" nori balsuoti apie 47 proc. rinkėjų, už Jobbiką 19 proc., MSZP-Dialogo koaliciją 13 proc., Demokratinę koaliciją 8 proc., kitas partijos 6 proc.

Vengrijos imigracijos teisės aktų paketas skirtas uždrausti organizacijas, kurios nori naudoti migraciją prieš valstybę, - pareiškė šeštadienį vakare programoje M1 teisingumo ministro pavaduotojas Pal Voelner.

Voelner pasakė, kad jei paketas bus patvirtintas, bus įmanoma nustatyti kelią, kuriuo užsienio lėšos pasiekia Vengriją, kokiems tikslams jos tarnauja ir kokios organizacijos jas gauna.

Voelner pridūrė, kad taip pat reikėtų apsvarstyti, kiek organizacijų reikia norint patenkinti pabėgėlių poreikius. Tuo tikslu, jo nuomone, nėra prasmės išlaikyti didelį tinklą.

Ministro pavaduotojas nurodė, kad tikslas leisti Vengrijoje dirbti tokioms veiksmingoms ir tarptautiniu mastu pripažintoms organizacijoms, kaip Raudonasis Kryžius, bet ne tokioms, kurios vykdo papildomą veiklą, pvyzdžiui, lobizmą prieš Vengriją užsienyje.

Vasario pabaigoje Vengrijos parlamentas pradėjo diskusijas dėl vyriausybės trijų imigracijos įstatymų paketų. Vienas iš projektų numato, kad migraciją palaikančios organizacijos turės gauti leidimą vykdyti tokią veiklą, o vidaus saugumo ministras juos išduos išnagrinėjus saugumo kriterijus. Antrasis projektas numato 25 procentų mokestį nuo sumų, kurias gauna iš užsienio migrantus remiančios organizacijos. Ir, pagaliau, trečiajame numatoma, kad neteisėtos migracijos organizatoriams, kurių veikla prieštarauja Vengrijos saugumo interesams, bus uždrausta būti arčiau 8 km nuo šalies sienos. Užsieniečių atveju toks draudimas konkrečiais atvejais galėtų apimti visą Vengrijos teritoriją.

Už paketą bus balsuojama po parlamento rinkimų, kurie įvyks 2018 metų balandžio 8 dieną.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą